Annons

Öländska campingjätten växer ännu mer – Köper ny camping

Kapelludden AB har köpt ytterligare en camping och kommer framöver därmed att driva fyra campingar i Borgholm och Köpingsvik.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 31 augusti 2022 • Uppdaterad 1 september 2022
Klinta Camping har fått ny ägare.
Klinta Camping har fått ny ägare.Foto: Arkiv

Kapelludden AB har de senaste åren växt rejält och driver förutom Kapelluddens Camping även Grönhags Camping och Köpingbaden Camping. Under onsdagen blev det klart att företaget växer ännu mer då det har köpt Klinta Camping i Köpingsvik, som arrenderar campingområdet av ägaren Klinta Utveckling AB.

– Vi har tidigare tre campingar som vi driver och om det är något mer som vi skulle vilja driva eller förvärva så är det i Köpingsvik. Detta passar oss bra då vi vill utveckla vår verksamhet med fler campingar. När tillfället kom upp att Henrik och Cicci Palmgren ville sälja efter 15 år så blev vi mycket intresserade, säger vd Agneta Ahlberg i ett pressmeddelande.

Annons

Styrelseordförande Hans Gerremo kommenterar också köpet i pressmeddelandet:

– Vi kommer att erbjuda nuvarande personal att stanna kvar om de önskar detta. I första hand skall vi driva Klinta Camping vidare i nuvarande form. Campingen är så fint underhållen och har bra faciliteter som en camping bör ha. Läget är fantastiskt vid stranden och det är en av anledningarna till att den är så populär.

Henrik och Cicci Palmgren har efter 15 år vid rodret valt att sälja och kommer nu istället att satsa fullt ut på Gamla Televerket Bed & Breakfast som de köpte 2018.

– Cicci och jag är glada över att Borgholms Campingar tar över vår verksamhet. Vi känner varandra väl sedan tidigare och det borgar för att de fortsätter i samma anda som vi drivit verksamheten under alla dessa år, säger Henrik Palmgren i pressmeddelandet.

Den 1 november tar Kapelludden AB över driften av Klinta Camping.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons