Annons

Öländska butiker med i PRO:s prisundersökning

PRO presenterade på tisdagen deras årliga prisundersökning. 900 PRO-medlemmar har matat in över 30 000 prisuppgifter från 700 svenska matbutiker varav tre öländska butiker finns med.
ÖLAND • Publicerad 12 februari 2019
Tre öländska butiker finns med i PRO:s årliga prisundersökning.
Tre öländska butiker finns med i PRO:s årliga prisundersökning.Foto: Pressbild/PRO/Annelie Nygård

PRO:s prisundersökning har pågått sedan 1991 och är Sveriges största årliga jämförelse av en matkasse. Under en dag i höstas besökte PRO-medlemmar 700 butiker över hela landet, och undersökte priserna för vanliga vardagsvaror. Billigaste matkassen hittade de i på Hypermat i Charlottenberg i Värmland med 673 kronor – och den dyraste fanns i Uppsala där den kostade 958 kronor. Det skiljer alltså 285 kronor eller 42 procent mellan den billigaste och dyraste matkassen.

Genomsnittspriset i hela landet för PRO:s matkasse var 802 kronor.

Annons

De har också undersökt butiker på nätet och där visade sig att genomsnittspriset var 900 kronor.

Noterbart är att Maxi ICA Stormarknad i Kalmar hade med 698 kronor den sjunde billigaste matkassen i riket.

Enbart tre öländska matbutiker finns med i undersökningen. Hos ICA Kvantum i Färjestaden kostade matkassen 779,13 kronor, hos Coop Konsum Färjestaden kostade den 863,17 kronor och hos ICA Nära Klinta blev det 793,47 kronor.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons