Annons

Öländsk skola dementerar rykte: Ingen coronasmitta på skolan

Ett rykte om att en elev på Glömmingeskolan har smittats av coronaviruset har orsakat oro bland föräldrar. Nu går rektorn Helena Djukanovic ut och dementerar att det finns coronasmitta på skolan.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Glömminge • Publicerad 16 mars 2020
Glömminge skola dementerar att barn på skolan smittats av coronaviruset.
Glömminge skola dementerar att barn på skolan smittats av coronaviruset.

Bakgrunden till ryktet är att en före detta elev, som nu bor på annan ort, besökte sin gamla klass på Glömmingeskolan för mer än en vecka sedan.

– Elevens vårdnadshavare gick nyligen ut i media och sa att hennes son sannolikt smittats av coronaviruset, berättar Glömmingeskolans rektor Helena Djukanovic.

Annons

När Glömmingeskolans ledning fick information om artiklarna kontaktades elevens vårdnadshavare för att kontrollera eventuell risk för smittspridning. Det konstaterades att läkare i den berörda regionen har blivit informerade om besöket på Glömmingeskolan och de har bedömt att det inte fanns någon risk för smittspridning.

Skolans ledning hörde efter detta av sig till de av skolans elever som tillhör riskgrupper.

– Vi har några elever som tillhör riskgrupper och vi kontaktade dem för att vara tydliga med situationen, så att de kan bedöma vad de vill göra.

Efter detta spreds uppgifter på sociala medier om att en elev på skolan var smittad. Någon som som skolledningen nu vill gå ut och dementera för att lugna oroliga föräldrar.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons