Annons

Öländsk restaurang kan prisas av White Guide

Restaurangguiden White Guide delar årligen ut priser till krogar i olika kategorier. I år är en öländsk krog nominerad till Årets hjärtekrog.
BORGHOLM • Publicerad 18 februari 2019
Jonas Åhman driver Trädgårdsgatan 26 som är nominerad till pris i kategorin Årets Hjärtekrog.
Jonas Åhman driver Trädgårdsgatan 26 som är nominerad till pris i kategorin Årets Hjärtekrog.

Restaurang Trädgårdsgatan 26 i Borgholm, som drivs av Jonas Åhman, är nominerad i kategorin Årets Hjärtekrog. Det är den enda restaurangen från Öland som i år har chans att vinna ett pris på White Guides årliga gala den 4 mars.

Under kvällen kommer priser att delas ut i sju olika kategorier, förutom Årets Hjärtekrog även Årets Restaurang, Årets Banbrytare, Årets Stjärnskott, Årets Serviceupplevelse, Årets Dryckesupplevelse, Årets värt en resa och Årets dolda pärla där nomineringarna släpps på tisdag.

Annons

– Det är jätteroligt och särskilt med tanke på att det finns över 600 krogar i guiden. Det är kul att de kan snappa upp den lilla krogen på Öland och att det inte bara är de meriterade krogarna i storstäderna som lyfts fram. Vi får se om det leder hela vägen.

Vad betyder begreppet hjärtekrog?

– Jag har förstått att vissa krogar får den benämningen och då tycker de att man har ett extra engagemang och hjärta i upplevelsen, både när det gäller maten och servicen.

Hur viktigt är White Guide för dig?

– De har fått en del kritik och det sägs att man ska kunna köpa sig in men det tror jag bara är ett dåligt rykte. Jag tycker White Guide är värdefullt.

– Det är en bra måttstock som tittar objektivt över hela landet. Det är en bra vägledning för de som vill hitta bra restauranger. Jag tycker bedömningarna känns rättvisa också. Sedan är det också bra att kunna jämföra sig själv från år till år. Det ska bli spännande att se vad det står i recensionen i år.

Restaurang Trädgårdsgatan 26 fick i förra årets White Guide 69 poäng och fick klassificeringen Mycket god klass som är den tredje högsta.

I mitten på juni öppnar krogen för säsongen. Med stor sannolikhet blir det en smygöppning redan till påsk.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons