Annons

Öländsk restaurang förvandlas till TV-studio med musikalisk helkväll: ”Perfekt start”

Ingen mat på menyn längre utan massor av kreativa corona-idéer istället. Den senaste i ordningen för Rällapaviljongen är ”Saturday night live show” med Lasse Trofast som band i premiären.
Fyra timmar späckade med livespelning, quiz och olika tävlingar där tittarna är med genom nätet och telefon.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Rälla/Öland • Publicerad 23 februari 2021
6 mars är det premiär för livespelningarna på Rällapaviljongen.
6 mars är det premiär för livespelningarna på Rällapaviljongen.Foto: MaximFesenko

– Vi vill skapa en häftig upplevelse och samtidigt göra något för banden som har det svårt i dessa tider, säger Daniel Olsson som driver Rällapaviljongen ihop med Jenny Lindell.

Han är i full gång med att fixa den nya TV-studion när vi når honom på tisdagen.

Annons

– Det är sex kameror, studiomikrofoner och jag vet inte hur många meter kablar som ska dras inför spelningarna som blir unplugged.

Den 6 mars är det premiär för ”Saturday night live show” på Öland. Då står inga mindre än Lasse Trofasts orkester på scen.

– Perfekt start att fronta med något riktigt öländskt i första programmet. Sedan har vi en ganska lång lista med band som hört av sig och vill spela.

Daniel Olsson och Jenny Lindell som driver Rällapaviljongen
Daniel Olsson och Jenny Lindell som driver RällapaviljongenFoto: Carin Svensson

Inbokade framöver är Möre rockers och Lazze Medusaz. Tittarna har möjlighet att både interagera med livebanden, önska musik och vinna massor av priser under kvällens gång.

– Det blir en helkväll med quiz och andra nya lekar och spel där man kan ringa in och vinna priser. Bland annat en grej som heter Bankvalvet. Du kan vinna allt från surfplattor till presentkort.

”Jag tror helhjärtat på det här och vi bygger upp någonting nu som vi kan ha nytta om även när det blir ett mer normalt läge igen.”
Daniel Olsson

Rällapaviljongen har genom sina digitala satsningar på Facebook följare från land och rike runt.

– Men om vi har 150 stycken som är med på det här första gången är jag överlycklig. Jag tror helhjärtat på det här och vi bygger upp någonting nu som vi kan ha nytta om även när det blir ett mer normalt läge igen.

Förfrågningar har – förstås – droppat in gällande om det går att se showen live.

– Om det blir lugnare och lugnare med pandemin så kanske vi kan öppna upp och ha låt säga fem bord. Men i premiären blir det bara jag, bandet och ett par till som fixar tekniken, säger Daniel Olsson.

– Vi står upp för att seriöst hjälpa till att inte Covid-19 sprids och hoppas kunna glädje folk därhemma under tiden.

Lasse Trofasts gästar premiären – här från invigningen av nya butiken i Södra Möckleby 2019.
Lasse Trofasts gästar premiären – här från invigningen av nya butiken i Södra Möckleby 2019.Foto: Carin Svensson
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons