Annons

Öländsk popduo är Framtidens artist

Tjejerna i Isle of You arbetar hårt i studion, vilket ger resultat. I fredags fick de ytterligare ett kvitto på att musiken de gör går hem, när P3:s musikredaktörer utsåg dem till ”Framtidens artist”.
– Det är helt otroligt, vi förstår ingenting, säger popduon som haft svårt att smälta den ärofyllda utmärkelsen.
Öland/ Stockholm • Publicerad 6 maj 2019
I fredags fick Ida Johansson och Elina Danielsson veta att de var utsedda till Framtidens artister.
I fredags fick Ida Johansson och Elina Danielsson veta att de var utsedda till Framtidens artister.Foto: pressbild

I fredags blev Ida Johansson och Elina Danielsson inbjudna att medverka över telefon i P3:s sändning av Musikguiden när Framtidens artist för maj månad skulle presenteras.

– Vi har varit med och pratat i rätt många P3-program tidigare, men då har det inte varit live. Men vi tänkte väl att det bara var att prata på lite, säger Elina Danielsson, som då var helt oviss om att hon och bästa vännen Ida var utsedda av P3:s musikredaktörer som artister de tror kommer vara stora namn i musikvärlden om några år.

Annons

Därför kom överraskningen som en blixt från klar himmel.

– Vi hade inte haft tid att lyssna på programmet heller, vi sitter i en studio och jobbar på, så hela sändningen består av att vi skriker och pratar i falsett. Vår manager Johan sa att det var svårt att höra vad vi sa, säger Elina med ett skratt.

Musikredaktörerna har tidigare utsett popduons låtar "Change of heart" och "Hold Tight" till veckans låt i P3.

– Det häftigaste med utmärkelsen Framtidens artist är att Sveriges musikredaktörer är sugna på det vi gör, det är ett kvitto på att det finns ett intresse för vår musik och det här ger energi att fortsätta.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons