Annons

Öländsk hamn avspärrad: Bevakning tills området är säkrat

Allmänheten uppmanades hålla sig utanför avspärrningarna tills polisen hade undersökt hamnområdet.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Grönhögen • Publicerad 26 augusti 2022 • Uppdaterad 29 augusti 2022
Delar av Grönhögens hamn har spärrats av efter att gasflaskor i dåligt skick har hittats.
Delar av Grönhögens hamn har spärrats av efter att gasflaskor i dåligt skick har hittats.Foto: Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun meddelade på fredagen att försiktighetsåtgärder hade utförts i Grönhögen hamn, och att delar av den var avspärrad. Det hade upptäckts gasflaskor i dåligt skick inne i fyren vid västra kajen. Allmänheten uppmanades hålla sig utanför avspärrningarna.

”Då kommunen med säkerhet inte kan säga vad flaskorna innehåller ser vi till att spärra av området och sätta kätting kring dörren samt bevaka avspärrningen tills området är säkrat”, förklarade kommunen i pressmeddelandet.

Annons

Vid ett första besök bedömde polis och räddningstjänst att befintlig avspärrning skulle vara kvar till polisen kunde återvända.

Under söndagen meddelade Mörbylånga kommun att avspärrningarna hade hävts och det är åter är fritt att röra sig i Grönhögens hamn. Flaskorna i fyren innehöll gasol, och de har oskadliggjorts av polisen.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons