Annons

Ölandsgalan: Femårsjubileum och nytt pris

När Ölandsgalan på lördagskvällen firades för femte året i rad var det som vanligt ett stort antal gäster som samlades och i år delades nio priser ut eftersom det till årets gala instiftats ett helt nytt pris.
Borgholm • Publicerad 25 mars 2018 • Uppdaterad 26 mars 2018

Det nya priset, Ölandsglöd, delas ut av Borgholms kommun. Sofie Loirendal, förste vice ordförande i kommunstyrelsen, som tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande, Eva-Lena Israelsson, delade ut priset förklarade bakgrunden till Ölandsglöd:

– Det är så fantastiskt att se alla duktiga företagare här men det finns en annan grupp, vi har ett fantastiskt civilsamhälle här på Öland och vi måste visa alla de här goda exemplen som finns och lyfta dem.

Annons

Det priset delades ut som det sjätte under Ölandsgalan och innan dess hade priserna Öländska hjärtat, Årets unga kulturpristagare Mörbylånga, Årets unga företagare Borgholm, Årets gröna företag på Öland och Ölandsbladets marknadsföringspris delats ut.

Efter Ölandsglöd följde priserna Årets entreprenör i Mörbylånga, Årets företagare i Borgholms kommun 2017 och slutligen det nionde och sista priset för kvällen: Årets företagare i Mörbylånga kommun 2017.

Ölandsgalan firades sedvanligt med trerätters middag och musikunderhållning. Även annan underhållning som till exempel konferencieren Kristian Sjövalls framträdanden och, speciellt för femårsjubileet, medverkan av imitatören Anders Mårtensson, gav upphov till munterhet och skratt i publiken. Han gjorde framträdanden som vår kung, som Kalle Moraeus, Lasse Berghagen, Cornelis Vreeswijk, Beck’s nackskadade granne med stänkaren och Tommy Körberg.

Kristian Sjövall bjöd framåt kvällen också upp en representant för ett annat evenemang som firar jubileum i år, nämligen Kay Wiestål för 40-årsjubilerande Victoriadagen. Han berättade lite om hur Victoriadagen kom till och om arbetet med den och de artister som gästat evenemanget. En sorgsen tanke gick också till Per-Olof Amnér.

– Just nu är det tungt, jag förlorade min bästa vän, P-O, så det är verkligen tungt, sa Kay med bruten röst.

När alla priser delats ut var det dags för Ölandsgalans husband, The Coverfunkers, att tillsammans med årets artist, Nanne Grönvall, ge järnet från scenen. Och detsamma gjorde publiken på golvet.

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons