Öland Spirar: Konst och trädgårdsdagar på Solliden

– Vi ser verkligen fram emot att få öppna för säsongen och det är extra roligt att vi kan erbjuda ett så bra program för Solliden Spirar i år.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 8 maj 2023
Foto: Susanna Stenborg, Solliden

Under Öland Spirar ligger fokus på Solliden på trädgård och konst i vackra slottsparken. Externa utställare delar med sig av tips och idéer till din trädgård och årets nya konstutställningar visas i slottsparken. Växter, redskap, trädgårdsböcker och mycket mer finns till försäljning i slottsboden.

– De båda konstutställningarna som öppnar håller högsta kvalitet och vi har många trädgårdsexperter på plats för att informera och inspirera våra besökare. Sedan är det såklart alltid roligt att få köra våra populära traktorturer till växthusen. Här får man även se en del av det privata området på Solliden och det brukar vara uppskattat bland besökarna, säger Pernilla Klintberg, marknad och försäljningsansvarig på Sollidens Slott.

Öland Spirar

En del av allt som händer på Solliden

Engelska parken: Jubileumsutställning i glas – En utställning av Kosta Boda med Bertil Vallien, Åsa Jungnelius, Elle Ehk Åkesson, Johan Röing och Markus Åkesson.

Stenpartiet: Målningar av konstnären Markus Åkesson.

Barnaktiviteter: Skattjakt, musikkoja, inte-nudda-marken-bana med mera.

Guidade traktorturer till växthusen.

” De båda konstutställningarna som öppnar håller högsta kvalitet och vi har många trädgårdsexperter på plats”
Pernilla Klintberg, marknad och försäljningsansvarig på Sollidens Slott.

Många utställare finns på plats, här är några av dem: Gunnel Carlson säljer och signerar sin nya bok om öländska trädgårdar, Rosensällskapet har rosenlotteri och informerar om rosor, Södra Ölands Trädgårdsförening berättar om sin verksamhet, Trädgårdsutbildningen i Torslunda berättar om sin verksamhet och Borgholms motorteknik visar delar av sitt trädgårdssortiment.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.