Öland Spirar: Kakrally på norra Öland

År 2012 väcktes idén till att anordna kakrally. Nu är det sjunde året som det anordnas och arrangörerna tror att det kommer bli många som vill vara med även i år och upptäcka Årets Ölandsby.
Norra Öland • Publicerad 1 maj 2018
Under årets kakrally får deltagarna en överraskning.
Under årets kakrally får deltagarna en överraskning.Foto: Privat

I år firar Mellböda Gård 10 år och därför firas det lite extra under året.

– Vi kör kakrallyt som förra året med Karin Malmberg på Pepparhagen keramik och Boel från B´Ströö träd och buskar i Torp, säger Ann Kammerer.

Deltagarna till kakrallyt kommer att få något extra i år, men vad det är hålls hemligt.

– Kakrallyt anordnas under tre dagar. Den 10 maj, 11 maj och 12 maj och börjar på Café Kex vid Mellböda Gård, säger Ann Kammerer.

Efter att kakan har intagits på Café Kex och kaffet druckits upp så fortsätter färden till Pepparhagen keramik. Där får deltagarna inspiration och så får de välja ut en blomsterpinne som ska tas med till nästa stopp. Sista stoppet längs resans gång är hos B´Ströö träd och buskar. Här får deltagarna botanisera runt och plantera sin egen stickling som sedan får följa med hem. Deltagarna betalar endast för kakan och kaffet, resten ingår i kostnaden.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.