Öland Spirar: Invigning i Årets Ölandsby

Hamnorten på södra Öland tog över stafettpinnen som Årets Ölandsby efter Högsrums hjärta, Rälla.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Grönhögen • Publicerad 5 maj 2023 • Uppdaterad 8 maj 2023
Samuel Wilén underhåller under invigningen i Grönhögen den 12 maj.
Samuel Wilén underhåller under invigningen i Grönhögen den 12 maj.Foto: Staffan Arvegård /N

Invigning av Öland Spirar äger rum i hembygdsparken i Grönhögen den 12 maj mellan klockan 18 och 19.

– Nu hoppas vi att det finns ett stort intresse till att komma hit och att det kommer lagom med folk, säger Theo Janson från samordningsgruppen.

Under invigningen medverkar: Stefan Ahlgren, Mörbylånga kommun, Pia Axelsson, Öland Spirar och Emma Rydnér, världsarvssamordnare. Konferencier är Emma Sandebäck från P4 Kalmar.

– Samuel Wilén står för musikunderhållningen samt Sydölands kyrkokör. Det är extra roligt att det är lokala förmågor, säger Theo Janson.

På lördagen den 13 maj finns traktorer, redskap och EPA-traktorer att titta på och Hembygdsföreningen finns på plats för att visa upp veteranmopeder. Sjöräddningen håller öppet hus och har vernissage för Alunskolans elevers teckningar. Sjöräddningen kommer även att sälja lite fika och lättare mat.

Drönarbild över Grönhögen.
Drönarbild över Grönhögen.Foto: Peter Boström

Räddningstjänsten kommer vara på plats och de visar sina fordon. Klockan 12 åker traktorerna iväg på tipsrunda runt Ottenby med hållplats på bland annat Carlas Café som håller öppet.

Under tiden som traktorerna är iväg arrangerar Norrgården i Ventlinge ett kosläpp vid kvarnen.

” Nu hoppas vi att det finns ett stort intresse till att komma hit”
Theo Janson, samordningsgruppen
Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.