Öland Spirar: Blom- och insektspyssel lockar besökare till Bredsättra

Bredsättra-Sikehamn Hembygdsförening äger och bedriver sin verksamhet i den nyrenoverade Sockenstugan belägen centralt i Bredsättra socken.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Bredsättra • Publicerad 8 maj 2023
Adam Norman från Skedstad finns på plats hela lördagen och visar hur honung blir till och visar även upp hur bin lever i sina kupor.
Adam Norman från Skedstad finns på plats hela lördagen och visar hur honung blir till och visar även upp hur bin lever i sina kupor.Foto: Privat

Renoveringen gjordes möjlig genom frikostiga bidrag från Länsstyrelsen, Jordbruksverket och EU.

– Vi sköter även Kapelludden (Sikehamn) som är välbesökt som badplats, fågelparadis och historiskt intressant. Vi tänkte oss ett eget tema i år: Öland Spirar och surrar, säger Kjell-Olof Hedlund, ordförande.

Precis som vanligt bli det smått och gott från naturen med bakverk och sylt, marmelad och olika röror beroende på hur våren blir och växterna frodas. Det kommer säljas plantor med tomater, chili och andra kryddor, blommor beroende på hur mycket de hinner växta till. Här finns även fika att köpa.

Adam Norman från Skedstad finns på plats under hela lördagen och visar hur honung blir till och visar även hur bin lever i sina kupor. Lokal honung finns att köpa.

– Vi har en plan att locka fler yngre till föreningen och vi startade med påskpyssel inför årets helg. Det var mycket uppskattat och nu tänker vi en fortsättning med blom- och insektspyssel under Spirar. Vid våra aktiviteter är Vävstugans arbete alltid en central del. ”Vävtanterna” är väldigt aktiva under hela året och även där har det skett en liten föryngring, säger Kjell-Olof Hedlund.

” Vid våra aktiviteter är Vävstugans arbete alltid en central del.”
Kjell-Olof Hedlund, ordförande

Deras alster finns att beskåda och är även till salu. På textilsidan har Grethe Wilke specialiserat sig på textilt åkerbruk med färgglada skapelser i många former, även dessa finns till försäljning. Fler aktiviteter kan tillkomma.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.