Öland Spirar: Ateljé Rohr har öppet hus

Sedan förra sommaren har Gisela Rohr sin ateljé/verkstad i Södra Möckleby. Hon är uppväxt på orten och arbetar som möbeltapetserare.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Södra Möckleby • Publicerad 11 maj 2023
Giesela Rohr trivs med sitt yrke som möbeltapetserare.
Giesela Rohr trivs med sitt yrke som möbeltapetserare.Foto: Privat

– Jag hjälper kunder med att renovera och klä deras stoppade möbler och nya möbelprojekt. När jag inte är i ateljén på Öland håller jag till i min andra verkstad uppe i Stockholm. Jag jobbar med detta på heltid sedan sju år tillbaka, men bara deltid i verkstaden på Öland.

Giesela är utbildad tapetserare vid Träakademien i Kramfors där hon även tog sitt gesällbrev. Nu i år är det tio år sedan hon började hålla på med hantverket.

– Hos mig i ateljén på Öland har jag förutom att klä om och renovera möbler också försäljning av bland annat tyger, kuddar, mindre möbler, kepsar och väskor.

Ateljé Rohr i Södra Möckleby har öppet under Öland Spirar.
Ateljé Rohr i Södra Möckleby har öppet under Öland Spirar.Foto: Privat
” Jag hjälper kunder med att renovera och klä deras stoppade möbler och nya möbelprojekt”
Giesela Rohr, möbeltapetserare

Utbudet kan variera lite över tid eftersom Gisela framförallt använder sig av överblivet material och stuvbitar från sin tapetseringsverksamhet, sådant som annars skulle ha slängts.

– Jag försöker att återbruka så mycket det går och detta har blivit ett sätt för mig att jobba mer med hållbarhet i mitt eget företag, säger Giesela Rohr.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.