Annons

Öland Mat- & Musikfestival gör stor barnsatsning – fullt med aktiviteter

Hinderbana, spökhus och hoppborgar blir bara några av aktiviteterna för barnen under Öland Mat- & Musikfestival.
BORGHOLM • Publicerad 14 juni 2019
Hinderbanan är en av alla barnaktiviteter som erbjuds i Borgholm under Öland Mat- & Musikfestival.
Hinderbanan är en av alla barnaktiviteter som erbjuds i Borgholm under Öland Mat- & Musikfestival.Foto: Privat

Det blir inte bara mat och musik under festivalen, det görs också en stor satsning för barnen. Kay Wieståls park och Societetsparken kommer att fyllas av aktiviteter för barn från tre års ålder och uppåt, bland annat blir det hinderbana, spökhus och hoppborgar.

Satsningen görs i samarbete med Kalmarbaserade SwedenGym.

Annons

– Vi lanserade barnens hinderbana i maj och delar av den tar vi med oss. Hoppborgslandet kommer att vara på plats och vi har också ett levande spökhus med skådespelare som gjorde succé på Linsdalsdagarna. Det ger en skräckblandad förtjusning för både barn och vuxna, säger Charlotte Kaupang, projektledare och vd för SwedenGym.

Men det kommer också att erbjudas en mängd andra aktiviteter.

– Vi har ett område med fotbollsmål och sarg men också exempelvis badminton och liknande aktiviteter. Här kan barnen leka medan föräldrarna tittar närmare på festivalens utbud.

Psykisk hälsa drabbar allt fler och kryper allt längre ner i åldrarna. Det kommer att finnas en terapeut på plats som kan svara på eventuella frågor och ge råd kring detta.

– Vårt ledord är hälsa inifrån och ut. Genom detta tar vi ett helhetsgrepp kring hälsa.

Även i parkerna kommer det att finnas foodtrucks fast med mat som är anpassad till barnfamiljer.

– Det här är något som vi vill utveckla till nästa år och då vill vi att det enbart ska vara hälsosam mat. I år blir det en blandning men framför allt är det barnvänligt.

De ser detta som ett långsiktigt samarbete med Ölandstid Live och Öland Mat- & Musikfestival.

– Jag ser fram emot att göra detta och utveckla detta tillsammans. Vi ser det här som startskottet för något som blir stort, spännande och viktigt framöver. Framför allt blir det väldigt roligt för både barn och vuxna.

Charlotte Kaupang ser fram emot Öland Mat- & Musikfestival då Kay Wieståls park och Societetsparken fylls av barnaktiviteter.
Charlotte Kaupang ser fram emot Öland Mat- & Musikfestival då Kay Wieståls park och Societetsparken fylls av barnaktiviteter.Foto: Pressbild

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons