Annons

Oenighet i byn: Är toalett nödvändig?

Boende vid den allt mer populära stranden replikerar nu att de inte vill ha något friluftsbad med toalettkö som inskränker på deras privatliv.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mörbylånga kommun • Publicerad 20 maj 2021
Skitproblem vid stranden. Bilden från ett annat tillfälle.
Skitproblem vid stranden. Bilden från ett annat tillfälle.Foto: Memitina

Nu motsätter sig en familj förslaget.

Annons

– Genom att uppföra en offentlig toalett och parkering i Össbys nedre del blir byns naturstrand ett friluftsbad, skriver familjen.

– Vi förstår att det ligger i lokala näringsidkares intressen att driva besökare till byn genom att locka med en vacker strand. Men den aktuella platsen är ytterst olämplig att bygga en parkering och toalett på.

”Därtill medför en sådan toalett lukt som påverkar trivseln.”
Familjens kritik.

De listar en rad argument, att Össby inte lämpat för mycket trafik, att barn skulle möta detta farliga kaos och risk för att räddningstjänst inte kan komma fram.

– Besökare som passerar eller står i kö för att utföra sina behov direkt i anslutning till privata tomter innebär en inskränkning på privatlivet för de boende. Därtill medför en sådan toalett lukt som påverkar trivseln.

Dessutom ifrågasätts om kommunen har för avsikt att städa platsen regelbundet.

– Näsbys badplats bara några minuters bilfärd bort. Den är vacker, mycket större, har en separat väg som leder fram till en stor parkering och det finns inga boenden i närheten som påverkas negativt.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons