Annons

Oanvänd grönyta blev omtyckt ställplats

Louise Uddenbjörk och Ola Petersson i Ventlinge började 2003 att hyra ut tre små hus till folk som gästade Öland. En bit ifrån fanns en oanvänd grönyta som tio år senare började utvecklas till en omtyckt ställplats.
Ventlinge • Publicerad 29 april 2021 • Uppdaterad 30 april 2021
Ventlinge ställplats har utvecklats och vuxit under åtta års tid. Den har blivit en omtyckt ställplats och har utrustats efterhand sedan starten 2013.
Ventlinge ställplats har utvecklats och vuxit under åtta års tid. Den har blivit en omtyckt ställplats och har utrustats efterhand sedan starten 2013.Foto: Privat

– Vi har tre små hus som vi sedan 2003 hyr ut till Ölandsbesökare och så började det dyka upp frågor från våra gäster om deras bekanta på besök kunde få ställa sin husbil eller husvagn på grönytan, säger Louise Uddenbjörk som tillsammans med maken Ola Petersson driver Ventlinge stuguthyrning och Ventlinge ställplats.

Det blev upptakten till en idag omtyckt ställplats med tjugotre platser. Louise och Ola började efter förfrågningar att utveckla ställplatsen 2013. Efterhand har det vuxit fram fler och fler elplatser, toalett- och duschanläggning, diskplats och så har det dragits in fiber. Från januari till december har ställplatsen besökare i form av sommargäster, fågelskådare och många andra som gästar Öland i husbil eller med husvagn.

Annons

– Var och en har en tomt på hundra kvadratmeter, de som kommer hit ska känna att de har utrymme, säger Ola.

Paret berättar om hur ryktet har spridit sig om deras ställplats både inom och utanför Sverige. Deras grönyta rekommenderas av andra och gäster från såväl Kanada som Japan, Tyskland och Holland har bott där.

– När vi började kom otroligt mycket tyskar och vi har många stammisar både från Sverige och andra länder, säger Ola.

Platsen ligger nära havet och det finns mycket fåglar där så fågelskådare dyker ofta upp, både för att bo och för att titta på fåglar.

– Och vi har gäster med alla storlekar på husbilar, allt från små, enklare, till jättestora lyxbilar, säger Louise.

”Var och en har en tomt på hundra kvadratmeter, de som kommer hit ska känna att de har utrymme.”
Ola Petersson
Havet är nära vid Ventlinge ställplats.
Havet är nära vid Ventlinge ställplats.Foto: Privat
Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons