Annons

Nytt förslag – mot husbilar: "Rädda vad som räddas kan"

Efter förra årets anstormning med husbilar – nu vill Pia Schröder få stopp på ”olovliga körningar på känslig mark”.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mörbylånga kommun • Publicerad 5 mars 2021
Husbilar i skottgluggen – igen.
Husbilar i skottgluggen – igen.Foto: , Arkiv

– Rädda vad som räddas kan, skriver åsiktsmaskinen Pia Schröder i sitt medborgarförslag.

Hon vill att kommunen nyttjar terrängkörningslagens paragraf som innefattar att kommunen kan ha rätt att förbjuda områden för motortrafik: ”Körning i terräng med motordrivet fordon för annat ändamål än jordbruk eller skogsbruk är förbjuden i hela landet".

Annons

Schröder påpekar att det förekommit olovlig körning och att sådant slitage begränsas runt om i världen på platser med högt besökstryck.

– Förra sommaren upplevde Mörbylånga kommun ett ökat antal besökare. Många av dessa kom i husbilar och krävde omgående de bästa platserna att få ställa upp sina rullande hem på.

Badplatsen i Grönhögens nämns som exempel.

Pia Schröders medborgarförslag innebär att kommunen ”mycket skyndsamt tar fram ett underlag var flest otillåtna körningar sker och med markägarens samtycke helt sonika blockerar möjligheten för fordon att helt olagligt ta sig ut med olika fordon på känslig alvarsmark.”

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons