Annons

Nytt företag: Emelie, 28, satsar i expansiv bransch - ”Stolt att jag vågar göra det såhär tidigt”

Direkt efter utbildningen valde Emelie Hovmark, 28 år gammal, att starta eget företag och har fått en bra start med flera uppdrag. Det är en dröm som går i uppfyllelse.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Köpingsvik • Publicerad 25 februari 2022 • Uppdaterad 3 mars 2022
28 år gammal och nyexad byggnadsingenjör valde Emelie Hovmark att satsa på ett eget företag.
28 år gammal och nyexad byggnadsingenjör valde Emelie Hovmark att satsa på ett eget företag.Foto: Alexander Jensen

Efter tre års studier valde Emelie Hovmark som nyutbildad byggnadsingenjör att satsa och dra igång det egna företaget Byggingenjör Hovmark.

– Det här har varit en dröm sedan jag var liten och det föll sig naturligt nu när jag tog examen. Jag är stolt att jag satsar och vågar göra det såhär tidigt i karriären.

Annons

Hur kommer det sig att detta har varit en dröm?

– Jag tycker om att stå på egna ben och att nå mina mål. Det har alltid varit en drivkraft för mig.

Hon är uppväxt i Göteborg men familjen har haft ett sommarhus på Öland sedan 1960-talet. Efter att ha gjort den militära grundutbildningen åkte hon till Los Angeles för att plugga. Därefter flyttade hon till Öland eftersom hennes mamma då hade flyttat hit permanent. Sedan dess har hon jobbat på ICA Supermarket i Borgholm. Det har hon fortsatt att göra under utbildningen, som har skett på distans.

– Jag har studerat 100 procent och samtidigt jobbat 80 procent på ICA. Det har inte varit så mycket fritid men jag tycker om att ha mycket att göra. Det kändes bra att studera på distans för jag har flyttat runt en del och ville inte göra det igen. Det här var perfekt för då kunde jag kombinera det med mitt jobb på ICA.

Hon har alltid haft ett intresse för arkitektur och renovering och när hennes syster tipsade henne om utbildningen kändes det helt rätt.

– Jag läste beskrivningen och det var precis det här jag ville göra.

Hon startade sitt företag i augusti och utgår från Köpingsvik. Hon har riktat in sig på att upprätta bygglovsritningar och utföra besiktningar av hus inför försäljningar.

– Jag har velat jobba med privatkunder och då föll sig det här naturligt. Det var också kurserna i utbildningen som handlade om detta som jag tyckte var mest intressant. Jag kände tidigt att det var det här som jag ville göra.

– Inledningsvis har jag fokuserat på bygglovsritningar och har samarbete med flera byggföretag här och tack vare det har jag fått en hel del uppdrag. Framöver hoppas jag även få in en fot när det gäller besiktningar också. Jag tror det finns bra framtidsutsikter när det gäller den delen.

Under uppstarten med företaget jobbar hon kvar på ICA men siktar på att kunna driva företaget på heltid och med fokus på Öland.

Annons

– Jag vill vara kvar på Öland och bidra till utvecklingen här.

Emelie Hovmark kommer att erbjuda bygglovsritningar och husbesiktningar inför försäljningar.
Emelie Hovmark kommer att erbjuda bygglovsritningar och husbesiktningar inför försäljningar.Foto: Alexander Jensen

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons