Annons

Nytt dödsfall och antalet inlagda på sjukhus har ökat

Antalet inlagda på sjukhus med covid-19 har fortsatt öka under helgen. Ett nytt dödsfall har inträffat.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar län • Publicerad 14 februari 2022 • Uppdaterad 15 februari 2022
Foto: Diy13

På måndagen meddelar Regionen att ett nytt dödsfall med covid-19 har inträffat på sjukhus det senaste dygnet. Det rör sig om en kvinna i 95-årsåldern som avlidit.

Under hela pandemin har nu 162 personer med covid-19 avlidit på länets sjukhus.

Annons

Antalet inlagda med covid-19 har ökat under helgen. I fredags handlade det om 56 personer, vilket då var en minskning med fem sedan dygnet före, varav tre vårdades på intensiven. På måndagen har antalet covid-patienter ökat till 62 personer. På intensiven vårdas tre, varav två med respirator. Sju har kunnat skrivas ut senaste dygnet.

I och med att Region Kalmar län i förra veckan avvecklade sin covid-provtagning för allmänheten har Ölandsbladet slutat att dagligen rapportera nya bekräftade fall av smitta.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons