GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya smittfall – Ännu en öländsk skola går över till distans

Pandemiutbrottet utvidgas på Öland. Nu stänger ytterligare en skola efter att lärare fått covid–19.
Den här gången gäller det Östra skolan i Färjestaden.
– Vi följer utvecklingen dag för dag och som extra säkerhetsåtgärd har vi nu tagit beslut om distansundervisning på fredagen, säger skolchef Mattias Mild.
Mörbylånga kommun • Publicerad 21 oktober 2021 • Uppdaterad 22 oktober 2021
Corona–läget prekärt för skolorna i Färjestaden just nu.
Corona–läget prekärt för skolorna i Färjestaden just nu.Foto: izusek

Detta efter fyra covid-fall totalt, tre ungdomar sedan tidigare och nu även en lärare enligt rektor Jessica Svärdh.

– En i personalen på högstadiet har idag testat positivt i covid-19. Era ungdomar kan därför ha blivit exponerade av smitta under denna vecka och jag ber att ni är uppmärksamma på symtom, skriver Jessica Svärdh i ett mail till vårdnadshavare för klasserna 7 och 8 (klass 9 på praktik just nu)

I måndags gick Färjestadens högstadium över till distansundervisning efter 15–20 bekräftade covid–fall, nu var Barometern fört med att uppge att Östra skolan gör likadant under veckoslutet.

– Det är en extra säkerhetsåtgärd, vi följer utvecklingen dag för dag, säger Mattias Mild nu till Ölandsbladet.

Färjestadens högstadium rekommenderar att eleverna testar sig varannan dag, inget ni går ut med?

– Nej, beslutet är taget i samråd med smittskyddsenheten i dialog kring läget på skolan. Vi ställde tidigare i veckan in ett öppet hus av den här anledningen.

Elever med symptom uppmanas att testa sig och informera skolan vid bekräftat fall.

– Som jag tidigare nämnt är det just nu en ökad spridning i Färjestaden och i Mörbylånga och det är främst ute i samhället och på fritiden som det rör sig så undvik just nu att träffa andra ungdomar på fritiden, skriver Jessica Svärdh.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.