Annons

Nya lokaler för 80-talet anställda: ”Jättevärda det här”

Förr en tummelplats för läkare och sjuka, nu – drygt fem renoveringsmiljoner senare – utgångspunkten för ett 80-tal medarbetare inom den mjuka sektorn i Borgholms kommun.
– Det här blev jäkligt bra, säger socialnämndens ordförande Magnus Ståhl (S).
BORGHOLM • Publicerad 22 februari 2019
Blomsteruppvaktning istället för klippa band. Med ett stort ”Lycka till”  från socialnämndens ordförande Magnus Ståhl (S), till vänster på bilden, fick Eva Resman, enhetschef på bemanningsenheten, och Per Gawelund, enhetschef hemtjänsten mellersta, blomster av densamme.
Blomsteruppvaktning istället för klippa band. Med ett stort ”Lycka till” från socialnämndens ordförande Magnus Ståhl (S), till vänster på bilden, fick Eva Resman, enhetschef på bemanningsenheten, och Per Gawelund, enhetschef hemtjänsten mellersta, blomster av densamme.Foto: Michael Ståhl

Sjukhus från början i slutet av 1940-talet, sedan vårdcentral tills landstinget lämnade för nytt på Resedan - och under alla år i kommunens ägo som allt mer börjar fylla luckorna efter landstinget. Våningsplan 1 snabbrenoverades för något år och fick enheterna hemtjänsten centrum, sjuksköterskorna och rehab som hyresgäster och nu – med invigning i torsdags – står nästa steg klart, plan 2, korridoren till höger där vårdcentralens mottagningsexpedition fanns.

– Man har renoverat 735 kvadratmeter med 44 arbetsrum - det är en rätt rejäl renovering som gjorts, kommenterar kommunalrådet Ilko Corkovic (S).

Annons

Som brukligt när det gäller renoveringar av äldre byggnader blev notan högre är kalkylerat, 3,5 miljoner blev till 5,5. Ökningen förklaras främst med ”problem med ventilationen” samt oväntade saneringskostnader.

– Personalen är jättevärda det här.

Dryga 80-talet kommunanställda har plan 2 som utgångspunkt/arbetsplats, i lokalerna – som flera invigningsbesökare beskrev som ”ljusa och fina” – finns hemtjänsten mellersta som flyttat från undermåligt på Soldalen, boendestödet, bemanningsenheten, sjuksköterskorna och rehab, de sistnämnda fick flytta upp eftersom det blev trångbott på ”ettan”.

– Sakta och säkert renoverar vi våra egna fastigheter och går ur externa lösningar. Nästa steg är gamla kronikerhemmet där vi ska samla alla dagliga verksamheter för funktionsnedsatta, säger Ilko Corkovic.

I veckan gick också kommunens definitiva flytt från Kamelen, som sist kvar efter socialförvaltningens farväl gick flyttlasset för Arbetsmarknadsavdelningen som även de tar plats på Höken.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons