Annons

Nya destinationer på Kalmar Öland Airport

Resebolaget Tui storsatsar på Kalmar Öland Airport och under sommaren 2024 startas fem nya charterlinjer från Kalmar till Kos, Rhodos, Mallorca och Turkiet.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 7 november 2023
Rhodos är ett av resmålen som är möjliga till sommaren från Kalmar Öland Airport.
Rhodos är ett av resmålen som är möjliga till sommaren från Kalmar Öland Airport.Foto: Starcevic

Resebranschen är på stark uppgång efter pandemin och med en framgångsrik sommar i backspegeln väljer Tui att satsa på regionala flygplatser.

– Vårt nya sommarprogram har ett mycket bredare destinationsutbud från Kalmar, vilket ger våra kunder en större valfrihet när de ska välja resmål. Det är många som föredrar att resa från sin regionala flygplats och på detta sätt erbjuder vi resenärerna en extra bekvämlighet och service som höjer hela semesterupplevelsen, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI i ett pressmeddelande.

Annons

– Vi vet att det är många som uppskattar enkelheten med att kunna flyga direkt från sin hemflygplats och därför är det väldigt positivt att TUI breddar sitt utbud till hela sex olika resmål från Kalmar nästa sommar. Vi ser fram emot en chartersäsong med högtryck, säger Karin Lagerlöf, marknadschef på Kalmar Öland Airport i ett pressmeddelande.

För att möjliggöra det bredare destinationsutbudet behöver de nya flygrutterna och avgångarna schemaläggas med viss oregelbundenhet utspritt över säsongen. De historiskt sett populära resmålen har fler avgångar, medan de nya har färre.

– På detta sätt kan vi erbjuda fler charterlinjer samtidigt som vi säkerställer att vår kapacitet motsvarar efterfrågan, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.

Resorna

Här är alla Tui:s charterlinjer från Öland Airport

• Antalya, Turkiet – en avgång, 18 september.

• Chania/Kreta, Grekland – två avgångar, 31 maj och 23 juni.

• Kos, Grekland – två avgångar, 9 maj och 3 oktober.

• Larnaca, Cypern tre avgångar, 24 maj, 25 september och 18 oktober.

• Mallorca, Spanien – en avgång, 15 juni.

• Rhodos, Grekland – fyra avgångar under perioden 16 maj till 10 oktober.

Samtliga avgångar trafikeras av Jettime för TUI.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons