GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny tidtabell: Så påverkas busstrafiken på Öland

Några turer tas bort och andra tillkommer. 12 december genomför Kalmar länstrafik en del förändringar i busstrafiken.
Öland • Publicerad 25 november 2021 • Uppdaterad 26 november 2021
Buss 105 mellan Mörbylånga och Kalmar kommer få tre extra turer.
Buss 105 mellan Mörbylånga och Kalmar kommer få tre extra turer.Foto: Andreas Yngvesson

Den 12 december sker det nationella tidtabellsskiftet som Kalmar länstrafik anpassar trafiken till. Skiftet innebär att ett antal turer tillkommer men även att en del avgångar kan komma bli färre och vissa linjer dras in där resandet är väldigt lågt.

På vissa håll kan linjeomläggningar genomföras utifrån ändrat resmönster eller resbehov. Hållplatser kan tillkomma, omplaceras eller avvecklas.

För de öländska bussresenärerna blir det en del nyheter. Bland annat en tidigare tur mellan Byxelkrok och Kalmar och fler turer mellan Mörbylånga och Kalmar. Däremot blir det färre turer mellan Färjestaden och Borgholm.

Här är förändringarna som berör Öland:

Linje 101 Byxelkrok till Kalmar (via Löttorp och Borgholm)

Det blir fem avgångar per vardag istället för fyra. En extra tur läggs till mitt på dagen. Morgonturen tidigareläggs från 06:30 till 05:45 från Byxelkrok så att man är framme 08:00 i Kalmar. Eftermiddagsturer kl. 14:35 och 15:35 från Borgholm slutar i Löttorp istället för Byxelkrok.

Linje 102 Färjestaden till Borgholm (via Gårdby)

Förmiddagsturen kl. 09:25 från Färjestaden tas bort och resande hänvisas till närtrafik. Sista turen från Färjestaden kortas till Norra Möckleby.

Linje 103 Färjestaden till Mörbylånga (via Vickleby)

Byter namn till linje 104 och vänder i Skogsby.

Linje 105 Mörbylånga till Kalmar (via Färjestaden)

Här tillkommer tre extra turer dagtid vardagar, 10:30, 11:30 och 12:30

Linje 107 Borgholm till Föra (via Bredsättra)

Tidiga morgonturen kl. 06:00 tas bort och även sista kvällsturen kl. 17:30.

Linje 404 Färjestaden till Kalmar

På eftermiddagar kommer bussarna gå varje halvtimme istället för var 20:e minut.

Dessutom tas den tryckta papperstidtabellen bort 12 december. Detta för att minska pappersåtgången och därmed bolagets klimatavtryck.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.