Annons

Ny flyglinje: Direktflyg mellan Kalmar och europeiska storflygplatsen

Från och med september kan man flyga från Kalmar till storflygplatsen i Frankfurt.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar • Publicerad 7 maj 2021
19 september går första turen mellan Kalmar och Frankfurt.
19 september går första turen mellan Kalmar och Frankfurt.Foto: Fabrizio Berni

På fredagen presenterade Kalmar Öland Airport den nya förbindelsen med den tyska storflygplatsen. Fem dagar i veckan ska Lufthansakoncernens italienska bolag Air Dolomiti flyga mellan Kalmar och Frankfurt.

– Vi är oerhört glada och samtidigt väldigt ödmjuka inför den här förfrågan från Lufthansa och Air Dolomiti. En internationell navförbindelse i Lufthansas linjenät kommer att lösa bristen på effektiva kommunikationer till och från sydöstra Sverige, säger Ronny Lindberg VD på Kalmar Öland Airport.

Annons

19 september går den första turen och för Ölands del kan man kanske hoppas på fler tyska turister.

– En hubb i Europa är något vi arbetat för under lång tid, så vi är väldigt glada över detta beslut, kommenterar Helena Nilsson, Regional utvecklingsdirektör på Region Kalmar län. Det ger oss en ökad tillgänglighet till den internationella marknaden, inte minst Tyskland, som 2019 stod för hela 50 procent av våra utländska besökare.

Även näringslivet i länet tjänar på den nya förbindelsen menar Ronny Lindberg.

– Detta till det bättre för befintligt näringsliv, för att locka nya besökare, för etablering av nya företag och på sikt även för ökad inflyttning. Vi ser fram emot uppstarten i september då vi hoppas att situationen är bättre och att världen åter öppnar upp för resande. Både flygbolaget och vi själva har givetvis en inbyggd flexibilitet kring uppstarten, med hänsyn till pandemins utveckling.

”Detta till det bättre för befintligt näringsliv, för att locka nya besökare, för etablering av nya företag och på sikt även för ökad inflyttning”
Ronny Lindberg
Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons