Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny aktivitet för hela familjen vid Kalmar Slott

Inför sommaren har Kalmar Slott, med hänsyn till Coronapandemin, tagit fram en helt ny familjeaktivitet.
VasaLeken är en lekfull aktivitet som hela familjen gör tillsammans.
VasaLeken är en lekfull aktivitet som hela familjen gör tillsammans.
Foto: Maddoc Photography

I den nya aktiviteten, som heter VasaLeken, får barnen genomföra olika uppgifter utomhus. Runtom på stora delar av slottsområdet kan de träffa Gustav Vasa, Prinsessan eller gycklaren samtidigt som familjen gemensamt löser de kluriga uppgifterna.

− Vår ambition är att alltid vara ett levande slott och när vi insåg att det förmodligen inte skulle vara möjligt att genomföra Barnens Slott i sommar var det självklart att hitta ett alternativ. Jag tycker att vi har hittat en bra lösning. Det känns även roligt att kunna lyfta fram Gustav Vasa lite extra i sommar, med tanke på att vi visar en stor Gustav Vasa-utställning i år, säger Therese Börjesson, evenemangsansvarig på Kalmar Slott.

Precis som Barnens Slott är VasaLeken en lekfull aktivitet som hela familjen gör tillsammans. Barnen har under dagen chans att träffa på prinsessan, gycklaren eller Gustav Vasa.

VasaLeken har öppet från och med den 22 juni fram till 9 augusti.

Läs mer