Nu säljer systrarna sitt café: Chans till sista önskningar – ”Mycket möjligheter här”

De tre systrarna har gjort sig kända för sina godsaker men ”liven har ändrats” och nu hoppas de att någon annan vill ta över caféet.
– Vi kommer fortsätta med tårtbeställningar tills vidare, säger Karina Petersson på Mattssons Café & Bageri i södra Möckleby.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mörbylånga kommun • Publicerad 17 november 2021 • Uppdaterad 22 november 2021
Tårtor kommer gå att beställa tills vidare från Mattssons Café & Bageri i Södra Möckleby.
Tårtor kommer gå att beställa tills vidare från Mattssons Café & Bageri i Södra Möckleby.Foto: Natalia Johansson, Privat

– Beslutet beror på att vi vill ägna oss mer åt våra familjer, med barnbarn och fritid.

I april 2017 öppnade de tre systrarna Karin Pettersson, Annika Gustavsson, Karina Petersson Mattssons Café & Bageri.

– Det har varit väldigt kul att driva det här ihop med sina systrar.

Men nu har de bestämt sig för att avveckla.

– Vi hoppas verkligen att någon är intresserad av att köpa och driva en liknande verksamhet eller något annat. Det är ett fullt utrustat café med stenugn så det finns mycket möjligheter, säger Karina Petersson.

– Det har blivit en mötesplats i byn och vi har fått till oss att många tycker det är tråkigt om det försvinner.

”Det har varit väldigt mycket tårtor under åren, folk har sina speciella önskningar och man lägger ner sin själ för att uppfylla dem”
Karina Petersson

I januari 2020 skrev Ölandsbladet att Mattssons skulle dra ner på verksamheten men de har idogt fortsatt. Trots att alla systrarna jobbar heltid med annat har de haft öppet caféet på helger och somrar.

– Vi har inte haft någon riktig sommarsemester på fem år. Våra liv har ändrats under de här åren, det här beslutet har växt fram och nu är vi överens om att sälja.

Karin Pettersson, Annika Gustavsson, Karina Petersson, de tre systrarna Mattsson från Eketorp.
Karin Pettersson, Annika Gustavsson, Karina Petersson, de tre systrarna Mattsson från Eketorp.Foto: unknown

Men för den som vill ha några sista godsaker så går det fortsatt att beställa tårtor.

– Det har varit väldigt mycket tårtor under åren, folk har sina speciella önskningar och man lägger ner sin själ för att uppfylla dem. Klart att man kommer sakna det!

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.