Annons

Nu har Martin svaret på frågan - då öppnar parkrestaurangen

”Hur blir det, öppnar du i sommar?”
Nu har Martin Mittbrodt svaret på frågan han får varje dag, påsken 2019 startar en ny restaurangrörelse i Societetsparken i Borgholm.
BORGHOLM • Publicerad 24 juni 2018 • Uppdaterad 25 juni 2018
Efter idogt snickrande har Martin Mittbrodt (till höger) gjort sitt val - påsken 2018 öppnar krögaren Peter Karp (till vänster) restaurang i societetsparken i Borgholm.Foto: Michael Ståhl

I slutet av 2015 köpte familjen Mittbrodt golfkiosken i Societetsparken och övertog markarrendet för att sedan i egen regi bygga om och bygga ut med 40 kvadratmeter restaurangdel - utan att ha någon brådska.

– Det viktiga är att det ska bli bra och nu får vi klart med det utvändiga och invändigt återstår att få till köksbiten, säger Martin Mittbrodt och konstaterar att parkbyggnaden han och pappa Karl-Joachim tog över för tre år sedan var i tämligen miserabelt skick.

Annons

– Mycket var dåligt - och påbyggt och påbyggt. Vi fick göra en ny sula och i princip göra ett nytt hus.

Denna sommar kör Mittbrodts ”som vanligt, som alla andra sommar”.

– Minigolf och glass. Lite fler hinder på banorna som snyggats till och det ser trevligare ut i området med ölandssten och bänkar, säger Martin Mittbrodt och blickar ut över den 18-hålsbana som i framtiden blir två hål fattigare, dagens trädäck utanför parkbyggnaden ska utökas.

Och därefter, då ni byggt klart restaurangdelen?

– Då köper mitt bolag byggnaden och tar över arrendekontraktet, säger Peter Karp, under många säsonger krögare på restaurang Solhöjden intill slottsruinen.

Martin Mittbrodt:

– Då har jag gjort mitt, min grej är att göra det snyggt och när man sedan hittar en sådan bra övertagare som Peter vill jag inte vara kvar som mellanhand.

Peter Karp, som i dag jobbar åt Karin Fransson, är entusiastisk inför det som komma skall och ser flera plusfaktorer.

– Läget, läget, läget och jättefina lokaler. Det här ska bli superspännande och det är kul att få vara med hela vägen från början och kunna påverka.

Koncept?

Annons

– Inte hugget i sten. Jag kommer att jobba med utsikten och läget man har här. Och jag har god tid på mig att fundera ut ett bra system och vilken typ av krog det ska bli. Men det kan bli lite större och lite mindre rätter, en blandning av internationellt och lite mer traditionellt, svarar Peter Karp och har knappt ett år på sig att hitta rätt.

– Målet är att öppna påsken 2019.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons