Annons

Nu flyttar möbeljätten – då öppnar nybygget på Öland: "Blir en boost för hela samhället"

Ursäkta röran – vi möblerar om. I dagarna fyra håller varuhuset stängt för att sedan öppna med buller och bång nästa vecka.
– Det blir full rulle med ett tjugotal personer som jobbar stenhårt, säger butikschef David Ivarsson.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 4 september 2021 • Uppdaterad 5 september 2021
Nya lokalerna uppe vid Brofästet jämte Coop.
Nya lokalerna uppe vid Brofästet jämte Coop.Foto: Magnus Anderberg

Den nya kulissen vid Brofästet i Färjestaden har varit under uppbyggnad sedan början på året. Nu är den redo att fyllas på med massvis av möbler och inredning.

– Det här blir en boost för hela Färjestaden. Det blir ett jättefint lyft, ny butik och nytt koncept, berättar David Ivarsson som är biträdande butikschef för Frida Lundin.

Annons

– Vi stänger lokalen på Ölands köpstad på söndag, sedan är det full rulle i några dagar med flytten. Vi behöver stänga för att kunna fokusera fullt ut på att få ordning på det nya.

”Jättemycket öppningserbjudande och hoppas på mycket folk”
David Ivarsson, butikschef Jysk.

Dels ska allt flyttas från Färjestaden, dels finns massor av nya prylar att fylla upp med till nybygget, butiken är på totalt 1 500 kvadrat inomhus, där 1 100 kvadrat är säljyta – med extra stort utrymme utomhus, enligt tidigare artikel i Ölandsbladet.

– Det blir full rulle med ett tjugotal personer som jobbar stenhårt, en jättestor personalstyrka som är här några dagar.

Nyanställningar till butiken?

– Inte just nu, vi får se framöver hur det går.

Hur blir invigningen?

– Det bestämmer vi först dagarna innan på grund av corona–restriktionerna. Men vi kommer ha jättemycket öppningserbjudande och hoppas på mycket folk, så får vi strukturera det hela för att undvika trängsel.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons