Annons

Naturskön camping byter ägare

I slutet av december skrevs papperen på för ägarbytet av Stenåsabadets Camping.
– Det lugna tempot och den stämning här som Willy och Irene har lyckats skapa, det är det vi har fått att förvalta och som vi vill förvalta i samma anda, säger Kent-Olof som tillsammans med hustrun Annicka Nord är nya ägare för campingen.
Stenåsa
Publicerad 2 januari 2019
I femton år har Iréne och Willy Fredriksson varit ägare för Stenåsabadets Camping AB. De nya ägarna är mångåriga gäster till campingen. ”Vi är övertygade om att de har rätt inställning och en bra kunskap för att utveckla och ta campingen vidare” skriver Willy och Iréne.
I femton år har Iréne och Willy Fredriksson varit ägare för Stenåsabadets Camping AB. De nya ägarna är mångåriga gäster till campingen. ”Vi är övertygade om att de har rätt inställning och en bra kunskap för att utveckla och ta campingen vidare” skriver Willy och Iréne.Foto: Malin Edeborg

De nya ägarna lämnade Växjö för drygt två år sedan och numera bor de i en lägenhet i Färjestaden. De har genom åren varit återkommande gäster på Stenåsabadets Camping där de uppskattat lugnet, närheten till havet, alvaret och de stora öppna vidderna som området erbjuder.

– Precis när man svänger av från vägen och man kör ner för grusvägen så känner man hur axlarna sjunker ner, säger Kent-Olof Nord.

Annons

Hur känns det att nu vara ägare för campingen?

– Det är givetvis en skräckblandad förtjusning. Detta är någonting vi båda har drömt om. Såklart är det glädje, det här är jättestort, säger Kent-Olof Nord som under säsongen 2018 arbetade på campingen. Uppgifterna var då varierade med allt från kundbemötande till städning.

– Det här har varit en pågående process, där jag har försökt sätta mig in de administrativa snurrorna så gott som det går, säger Kent-Olof.

Den 28 december skrevs papperna på för ägarbytet, men någon köpesumma vill de ännu inte offentliggöra.

Planer på framtiden?

– Vår ambition är att driva det i den anda som Willy och Irene har skapat. Det är en väl fungerande camping. Så under det här första året ska vi känna på det, säger Kent-Olof som just ska ge sig iväg till Stenåsa Camping för att se om de starka vindbyarna som under onsdagsnatten och in på dagen nådde Öland, har orsakat någon skada på verksamheten.

I mitten av augusti drabbades campingen av ett rejält åskväder och campinggästerna var då övertygade om att en tromb drog förbi. Campingens största träd hade fallit över receptionsbyggnaden och krossade taket över ett personalutrymme och butiksdelen, samt orsakade en stor vattenläcka.

– Man får väl ändå säga som såhär angående den här stormen som slog sönder receptionen; inget ont som inte har något gott med sig, det har gjort att vi har nu en ny och fräsch receptionsdel.

Under femton år har Willy och Iréne Fredriksson drivit Stenåsabadets Camping, dessförinnan har de drivit butik både i Mörbylånga och Alby.

– Det blir väl lite konstigt kanske, skrattar Willy och berättar att han aldrig har haft en ledig sommar.

Annons

Han berättar även att de nya ägarna har varit mångåriga gäster på campingen och han känner sig trygg i att nu ha överlämnat verksamheten.

– Det här kommer bli jättebra, säger Willy och tillägger att han och hustrun kommer vara tillgängliga för de nya ägarna som stöd i samband med att den nya campingsäsongen startar upp i april.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons