Annons

Natten till midsommar: Knivhot och djurplågeri

När polisen sammanfattar inledningen på årets midsommarfirande på Öland och i Kalmarområdet så handlar det om knivhot, fylla och djurplågeri.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland/Kalmar • Publicerad 23 juni 2023 • Uppdaterad 26 juni 2023
45-åringen som hotade omgivningen med kniv och dessutom berättade om sin brottsliga meritlista greps av polisen.
45-åringen som hotade omgivningen med kniv och dessutom berättade om sin brottsliga meritlista greps av polisen.Foto: Vesnaandjic

Det ”tyngsta” ärendet under inledningen av midsommarfirandet inträffade på Stortorget i Kalmar vid 02.52 natten till midsommarafton.

En kraftigt berusad man i 45-årsåldern misstänks ha hotat en man i 25-årsåldern genom att vifta med en kniv, samt upplysa denne om tidigare brott som någon slags ”meritlista”.

Annons

45-åringen greps av polisen.

– Han fick fick tillbringa natten i cell för tillnyktring, berättar Sara Andersson, polisens pressinformatör.

Trafiken under den intensiva förkvällen mot midsommarafton orsakade inga kända olyckor.

”Trafiken har idag flutit på bra. Man har, vad vi sett, respekterat både hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Inga trafikincidenter inrapporterade”, beskrev Kalmarpolisen läget på Öland och i Kalmarsundsområdet sent på torsdagskvällen.

Nattpasset innebar mer utmaningar för polisen. Graden av fylla har varit hög på sina håll.

Händelser som omfattar djurplågeri och brott i nära relationer finns inrapporterade.

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons