”Närtrafiken är under all kritik”

För fem år sedan gick flyttlasset för Per Einarsson från Nässjö till Grankullavik. Han trivs väldigt bra, men när det gäller bussturerna, så gör han sin röst hörd.
BORGHOLM • Publicerad 23 februari 2019
Per Einarsson blev upprörd när han såg att närtrafiken strax efter lunchtid dragits in.
Per Einarsson blev upprörd när han såg att närtrafiken strax efter lunchtid dragits in.Foto: Maria Brynielsson

– Mitt under perioden har KLT gått in och strukit en tur med närtrafiken i Löttorp. Det är den turen som gick 13.05 till landsbygden, säger Per Einarsson.

Han tycker att det som hänt är under all kritik och säger att det var rimligt som det var tidigare att vänta en halvtimme på nästa buss.

– Nu får jag vänta på närtrafiken mellan 2 till 5.5 timmar från det att bussen från Borgholm har kommit till Löttorp när jag ska ta mig hem med närtrafiken till Grankullavik, säger Per.

Per berättar att han sedan några år tillbaka försökt att påverka politiker på Öland och ledamöter i tidigare styrelse utan framgång.

– När det gäller fiber längst upp på norra Öland så har jag varit i kontakt med entreprenören i området. De utreder frågan men som det ser ut i dag finns det inga förutsättningar för utbyggnaden utan ett större deltagande från kommunen.

Vad skulle du vilja ändra på?

– Alla pratar om en levande landsbygd. Jag vill att närtrafiken anpassas till befintliga linjer. Som det är nu så är det under all kritik, säger Per innan han går på bussen tillsammans med barnbarnet Ludvig Einarsson, 5 år.

När Per och Ludvig åkte hem från Borgholm i måndags åkte de med bussen från Borgholm 11.57, den var framme i Löttorp 12.39. Där väntade de på närtrafik som avgick 14.29. Framme vid busshållplatsen i Grankullavik var de strax efter klockan 15.

Imorgon söndag publiceras artikeln där KLT svarar på kritiken.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.