GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Myter och väsen på Ölands Museum Himmelsberga

– Sommarens tema ”Myter och väsen” kommer märkas framförallt genom den stora sommarutställningen på olika sätt, säger Julius Sääf, verksamhetsansvarig.
Himmelsberga • Publicerad 24 juni 2022
Bygatan kantas av Ölands Museum Himmelsbergas byggnader och utgör en genuin miljö. På ena sidan hittar man konst och på den andra finns Kaffestugan, trädgården och olika aktiviteter.
Bygatan kantas av Ölands Museum Himmelsbergas byggnader och utgör en genuin miljö. På ena sidan hittar man konst och på den andra finns Kaffestugan, trädgården och olika aktiviteter.Foto: Carin Svensson

Precis som vanligt så finns det mycket att uppleva för besökarna på Ölands Museum Himmelsberga.

– Bland annat kommer verksamma konstnärer visas i en samlingsutställningen på temat. Vi kommer också samarbeta med Oknytt, som kommer göra en livesändning från Öland av sin podcast ”När man talar om trollen”, som är möjliggjort med hjälp av stöd från Ölandsklubben, berättar Julius.

I sommarens program ses alltifrån barnonsdagar till hantverkstorsdagar och olika kurser. Det satsas vidare med att Kaffestugan är öppen på onsdagskvällar.

– Vi tror att det kan vara ett trevligt tillfälle för våra gäster att ta cykeln dit.

När det gäller litteraturen så blir det ett lite nytt format i år. I slutet av juli blir det litteraturdagar arrangerade av Ölandsförfattarna. Folkmusikdagen, Öland-Amerikadag och andra återkommande tillfällen står nu åter på programmet igen.

– Mycket glädjande att faktiskt våga tro på en lite mer normal sommar när det gäller evenemangsplanering. Självfallet blir det i vanlig ordning en hel del för familjen också, aktiviteter på malmen, nyckeljakt och annat kul, avslutar Julius Sääf.

Fakta

Några av sommarens programpunkter

25 juni, ”Barn på Malmen”, daglig barnverksamhet med lek, hantverk, djurmatning och nyckeljakt runt museet. Pågår mellan 26 juni och 8 augusti.

26 juni, friluftsgudstjänst

9 juli, lantbruksdag för familjen

9 juli, vernissage i Lilla Hallen: Grafikverket 99/Bildverket (visas till 21 juli)

9-10 juli, stickningskurs

17 juli, Öland-Amerikadagen, firande av vänskapsbanden mellan Öland och emigrantorterna i USA. Högtidstal och musik.

21-22 juli, författardagarna

23 juli, vernissage Lilla Hallen: Hans Björsson & Ingela Gustafsson (visas till 4 augusti)

Livesändning med Oknytts podcast ”När man talar om trollen” på temat Öland.

11-12 augusti

Bröd- och vedugnsbakningskurs med Marianne Martinsson

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.