Munskydd rekommenderas vid resor med buss och tåg i länet

Från torsdagen 7 januari rekommenderas resenärer att bära munskydd vid resa med Kalmar länstrafik under pendlingstid, klockan 7–9 samt 16–18 på vardagar.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar län • Publicerad 5 januari 2021
Munskydd på buss rekommenderas under pendlingstid.
Munskydd på buss rekommenderas under pendlingstid.Foto: Staffan Lindbom

Uppmaningen gäller alla personer från gymnasieåldern och uppåt.

- Vi välkomnar rekommendationen samtidigt som vi fortsatt kommer att göra allt vi kan för att minska risken för trängsel ombord på våra fordon. Det är fortsatt viktigt att hålla avstånd, undvika onödiga resor i kollektivtrafiken samt stanna hemma om man är sjuk, säger Christer Holmgren, trafikdirektör vid Kalmar länstrafik i ett pressmeddelande.

Det är den enskilda individens ansvar att se till att ha munskydd med sig. Munskydden bör vara kvalitetssäkrade CE-märkta engångsmunskydd och bäras och hanteras på rätt sätt.

Kalmar länstrafik kommer inte att dela ut munskydd ombord på sina fordon. Det är inte praktiskt möjligt att säkerställa en kontrollerad och smittsäker utdelning under rådande omständigheter.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.