Annons

Mörbylånga kommun tvingas betala tillbaka 1,3 miljoner kronor

Mörbylånga är en av sex kommuner som har blivit återbetalningsskyldiga till Skolverket, enligt av Radio Kalmar uppgav under torsdagen.
Mörbylånga kommun • Publicerad 27 juni 2019
Av de 2,5 miljoner som Skolverket har beviljat Mörbylånga kommun för likvärdig skola skall man betala tillbaka 1,3 miljoner. Detta eftersom man har minskat sina egna skolkostnader per elev.
Av de 2,5 miljoner som Skolverket har beviljat Mörbylånga kommun för likvärdig skola skall man betala tillbaka 1,3 miljoner. Detta eftersom man har minskat sina egna skolkostnader per elev.Foto: Arkiv

Mörbylånga kommun har tidigare beviljats bidrag från Skolverket för att utveckla det som kallas likvärdig skola. Det preliminära beslutet gällde ett bidrag på drygt 2,5 miljoner kronor.

Kommunen har angett att man minskat sina egna skolkostnader per elev, något som enligt Skolverket inte är förenligt med bidraget.

Annons

Mörbylånga kommun skall därför betala tillbaka drygt 1,3 miljoner kronor och är därmed en av sju skolhuvudmän i landet som måste betala tillbaka statliga bidragspengar.

Skolverket fortsätter under hösten att genomföra kontroller av kommunala och privata aktörer.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons