Annons

Mörbylånga aktiverar krisorganisation

Med anledningen av situationen kring coronaviruset har nu Mörbylånga kommun beslutat att aktivera krisorganisationen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mörbylånga kommun • Publicerad 12 mars 2020
Kommunalrådet Matilda Wärenfalk (S), kommundirektör Ann Willsund, skolchef David Idermark, Charlotta Rasmusson, administrativ chef, samt kommunikationschef Kim Ahlqvist träffas nu regelbundet.
Kommunalrådet Matilda Wärenfalk (S), kommundirektör Ann Willsund, skolchef David Idermark, Charlotta Rasmusson, administrativ chef, samt kommunikationschef Kim Ahlqvist träffas nu regelbundet.

Mörbylånga kommun tar löpande del av Folkhälsomyndighetens rapportering, råd och riktlinjer. Beskedet om höjd risknivå för spridning av viruset kom under onsdagen och på torsdagsförmiddagen bekräftades att ytterligare två personer i länet har smittats, sammanlagt är det nu fyra smittade personer i Kalmar län. Med anledning av detta har Mörbylånga kommun från och med idag beslutat att aktivera krisorganisationen.

Flera evenemang ställs nu in. På Eken finns en lapp som tydliggör att modevisningen är inställd med anledning av Coronaviruset.
Flera evenemang ställs nu in. På Eken finns en lapp som tydliggör att modevisningen är inställd med anledning av Coronaviruset.Foto: Natalia Johansson

– Att vi aktiverar krisorganisationen innebär att vi har en högre beredskap än normalt. Vi skapar en tydligare samordning med kontinuerliga möten för att gemensamt kunna fatta viktiga beslut, säger kommundirektör Ann Willsund, i ett pressmeddelande.

Annons

Den aktiverade krisorganisationen leds av kommundirektör Ann Willsund, skolchef David Idermark, administrativ chef Charlotta Rasmusson, HR-chef Kerstin Parker samt kommunikationschef Kim Ahlqvist.

– Vi vill att våra medarbetare och medborgare ska kunna känna sig trygga i att kommunen följer utvecklingen och kan agera snabbt om så behövs. Vi gör alla vårt yttersta för att kunna svara upp mot den oro som vi vet finns både i våra egna verksamheter och hos våra medborgare, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande.

Även PRO ställer in sitt månadsmöte i ladan under torsdagskvällen.
Även PRO ställer in sitt månadsmöte i ladan under torsdagskvällen.Foto: Natalia Johansson
Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons