Annons

Mopedist och bilist misstänkta för brott efter krock

En person fördes till sjukhus efter en kollision mellan en moped och en bil på lördagskvällen
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Färjestaden • Publicerad 29 oktober 2023 • Uppdaterad 31 oktober 2023
Polisen tillkallades efter en olycka i Färjestaden.
Polisen tillkallades efter en olycka i Färjestaden.Foto: Mostphotos

Olyckan inträffade 18.30 på lördagskvällen och enligt Jakobine Fredskov på Trygghets och larmcentralen handlade det om en sidokollision.

– Korsningen Brandstationsgatan och Björkvägen. Det är skador på både mopeden och personbilen. En person har förts till sjukhus och vägen var avstängd en kortare tid efter olyckan.

Annons

Det var mopedisten, en kille i 15-årsåldern, som fördes till sjukhus. Han ska ha varit vaken och talbar men skadeläget var oklart. Bilföraren var en man i 25-årsåldern. Båda två är hemmahörande på ön.

Och båda två är nu misstänkta för brott.

– Mopeden misstänks vara trimmad så mopedisten är misstänkt för olovlig körning. Bilföraren ska ej ha iakttagit väjningsplikt vid vänstersväng och misstänks för beteendebrott i trafiken, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

”En person har förts till sjukhus och vägen var avstängd en kortare tid efter olyckan.”
Jakobine Fredskov, TLC
Andreas YngvessonSkicka e-post
Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons