Annons

Mönsterås Blues Band till Hamnscenen

Mönsterås Blues Band startades i början av maj 1974. När de nu firar 45 år gör de ett framträdande i Borgholm i samband med Borgholmsmässan.
Borgholm • Publicerad 9 maj 2019
Mönsterås Blues Band spelar på Hamnscenen den 23 maj.Foto: Magnus Svensson

Nuvarande medlemmar som var med när bandet bildades var Calle Engström, Mats Grönqvist och Peo Fahlström. Sedan 1987 har Bosse Olsson varit med och Tommy Medner sedan 1995.

– Vi har spelat i Borgholm många gånger. Senast var 2017 på sommaren i hamnen, dessförinnan på Victorialoppet, säger Calle Engström.

Annons

När de uppträder på Borgholmsmässan den 23 maj får publiken höra svängig glad musik och ibland är det roliga texter med ett av Sveriges tightaste band. Det blir även lite roligt mellansnack.

– Min stora förebild upptäckte jag 1971, tolv år gammal. Till min besvikelse dog han redan 1965. Rice Miller ”Sonny Boy Williamson II var en fantastisk låtskrivare, sångare och munspelare, säger Calle.

Mönsterås Bluesband spelar på många olika platser varje år.

– Spela är fantastiskt roligt, ja till och med roligare är förr. Vi åker gärna på europaturné igen om någon vill arrangera.

Bandet har turnerat utomlands i alla nordiska länder samt Tyskland, Holland och Belgien.

Senaste albumet ”MBB Live” släpptes 2015 och det var bandets 14:e album som innehöll det första liveinspelade någonsin.

– Vi kommer spela in ett nytt album, men det hinner inte komma ut i år, avslutar Calle Engström.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons