unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Monikas skåp visades i Antikrundan

När Jörgen Martinson från Antikrundan åkte hem till Monika Arvidsson för att titta på hennes skåp från 1614 blev han imponerad.
Monika Arvidsson fick sitt skåp värderat av Antikrundans Jörgen Martinson.
Monika Arvidsson fick sitt skåp värderat av Antikrundans Jörgen Martinson.
Foto: SVT

– Han sa att skåpet var i ett fantastiskt skick för att vara från den tiden, säger Monika Arvidsson.

Hennes pappa värderade skåpet på 1960-talet, då var den typen av skåp populärare. När Jörgen Martinson värderade skåpet värderades det till mellan 70 000 till 80 000 kronor.

– Det var den summan jag gissade på. Det var roligt att vara med under inspelningen och Antikrundan känns lite som en cirkus, de åker från en ort till en annan, säger Monika.

Kommer du behålla skåpet?

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Jag har tänkt att renovera hemma så skåpet är faktiskt till salu.

Eftersom att skåpet är så stort så är det inte så lätt att flytta.

– Min son har sett att det går att dela skåpet i tre eller fyra delar. Det står på övervåningen så det blir nog lite svårt, men det ska gå, säger Monika.

Ursprungligen kommer skåpet från Wien i Österrike. Först var det i Kalleguta och därefter flyttades det till Monikas bostad. Nu hoppas Monika att skåpet kommer hitta en köpare.

– Det skulle såklart vara roligt om det hamnar på Borgholms slott eller Kalmar slott.