Annons

Möjlighet finns att ta över Eksgården Krog & Rum

Nu när den prisbelönte kocken Christofer Johansson lämnar Gårdby för Borgholm finns möjligheten att ta över driften av Eksgården Krog & Rum.
Gårdby • Publicerad 11 februari 2019
– Vi har haft ett högt tryck på anläggningen under sommarmånaderna och under skördefesten, säger Gabriella Wilton som nu söker en ny entreprenör som vill driva det småskaliga hotellet med tillhörande restaurang i Gårdby.
– Vi har haft ett högt tryck på anläggningen under sommarmånaderna och under skördefesten, säger Gabriella Wilton som nu söker en ny entreprenör som vill driva det småskaliga hotellet med tillhörande restaurang i Gårdby.Foto: Jonas Karlsson

Sedan 2016 har gården drivits av kocken Christofer Johansson som har byggt upp en verksamhet som varit både lönsam och uppskattad av hotellgäster, turister och ortsbefolkning. Förutom lunch- och kvällsserveringen har det även anordnats grillkvällar, bröllop och musikevenemang. I januari tog Christofer över Hotel Borgholm och Eksgården söker nu därför en entreprenör som kan ta över driften.

– Vi har haft ett högt tryck på anläggningen under sommarmånaderna och under skördefesten. Antalet gäster har ökat år för år något vi är glada för, säger Gabriella Wilton som är Bostadsrättsföreningen Eksgårdens ordförande.

Annons

På Eksgården finns det 23 rum, och lägenheter för uthyrning i samarbete med Bostadsrättsföreningen Eksgården. I den gamla ladan finns en rustik restaurangsal, lounge och café på framsidan, samt stenbelagda uteserveringar.

– Nu letar vi efter någon med passion för hotell- och restaurangbranschen med hjärtat på solen och vindarnas ö, säger Gabriella Wilton.

På den pittoreska, kringbyggda gården finns 23 rum och lägenheter för uthyrning i samarbete med Bostadsrättsföreningen Eksgården.
På den pittoreska, kringbyggda gården finns 23 rum och lägenheter för uthyrning i samarbete med Bostadsrättsföreningen Eksgården.Foto: Jonas Karlsson
Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons