Annons

Misstänkt farliga föremålet ofarligt – visade sig vara fiskeredskap

Publicerad 25 mars 2023 • Uppdaterad 28 mars 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Under fredagen meddelade polisen att ett misstänkt farligt föremål hittats ute på Sandviksreveln vid Ottenby naturreservat. Föremålet ska ha hittats under torsdagen.

”Då det inte går att utesluta att det rör sig om ett föremål som kan vara farligt för allmänheten behövs föremålet undersökas”, skrev polisen på sin hemsida.

Polisen uppmanade allmänheten att inte befinna sig i närheten av Sandviksreveln förrän föremålet undersökts. Tanken var att undersöka föremålet tidigare men på grund av vädret kunde detta inte göras.

Ett nytt försök att undersöka föremålet gjordes vid lunchtid under lördagen. Polisen och Nationella bombskyddsgruppen gjorde då bedömningen att det inte rör sig om något farligt föremål. Det ska enligt polisen röra sig om någon form av fiskeredskap.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons