Missade du norrskenet: Då kan du få en ny chans att se skådespelet

Missade du det spektakulära norrskenet för ett par veckor sedan. Ikväll eller i natt kan det bli en ny chans.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 1 februari 2022
Norrskenet fångat på bild vid Vanserums mosse, östra Öland. I kväll kan det bli en ny chans.
Norrskenet fångat på bild vid Vanserums mosse, östra Öland. I kväll kan det bli en ny chans.Foto: Eva Aubke

Det är norrskensexperter i gruppen Norrsken på Facebook som flaggar för att det redan ikväll eller i natt kan bli en ny chans att se norrsken i hela Sverige.

Men när eller ens om är osäkert.

”Detta är som alltid miljonkronorsfrågan. Ingen vet. Chansningar har ofta fel och som vanligt är det en fråga om tålamod, nagelbiteri, sömnbrist, och - väntan. Någon gång ikväll tisdag till imorgon onsdag, med "ekon" av bra norrskenchanser även mot torsdag”, skriver administratören i gruppen som beskriver sig som Nordens största community för norrsken.

Väderprognosen säger mycket moln under kvällen vilket talar för att det blir svårt att se norrskenet.

”Igen är det grymt viktigt att berätta att detta är prognoser. Det kan bli precis ingenting av det hela också, även om mycket talar för att det faktiskt kommer att bli något.”

På gruppen hålls det norrskensvaka fram till midnatt ikväll tisdag.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.