Annons

Milon: Ny träningsform på Malkars

Malkars träningscenter inleder modevisningen på Hotel Skansen med dans.
– Vi brukar köra dansfeber och då rockar vi loss, säger instruktören och medlemsrådgivaren Annica Gustavsson som tror att dansen på Skansen kan bli en riktig icebreaker.
Färjestaden • Publicerad 21 mars 2019
Annica Gustavsson är medlemsrådgivare och instruktör på Malkars.
Annica Gustavsson är medlemsrådgivare och instruktör på Malkars.Foto: Natalia Johansson

Personer från Malkars träningscenter dansar loss vid två tillfällen under tjejkvällen. De kommer utgå från temat ”dansfeber” där de växlar med olika musikstilar.

– De kommer plocka låtar från våra danspass, säger Annica Gustavsson och räknar upp de fem deltagarna som dansar under tjejkvällen, de är: Ingela, Hilda, Camilla, Angelika och Frida.

Annons

Därefter väntar även en dansuppvisning klockan 19 på Ölands köpstad. Vilka erbjudanden träningscentret kommer ha med sig är i skrivande stund lite hemligt.

– Men jag kan säga så här, att det kan vara ett bra läge att lösa ett medlemskap.

Sedan i oktober har Malkars en ny träningsform som har fått väldigt bra kritik, den kallas för Milon.

– I stället för att ställa in maskinerna inför varje träning så är de förinställda när du kommer. Alla får sin personliga inställning på maskinerna, eftersom man förprogrammerar ett kort efter just dina behov.

Bencurl, roddmaskin, bröstpress, crosswalker, mage, benspark och ryggresning ingår i Milon och maskinerna är placerade i en cirkel där sammanlagt tolv personer kan träna samtidigt.

När man fyller vissa kriterier så ändras inställningarna för att man inte ska stagnera i sin träning.

– Så man hela tiden fortsätter att utvecklas.

Ett träningstillfälle, det vill säga ett varv, tar endast 17,5 minuter.

– En del tycker att det är fantastiskt kul att träna, en del gör de för att de måste. Sedan vi fick Milonträningen så har vi öppnat upp en dörr för alla som kanske inte tycker det är supernajs att träna. Men nu har de hittat sin grej. Den är tidseffektiv och man kör igenom hela kroppen, säger Annica och informerar att denna sortens träning ingår om man tecknar ett medlemskap under tjejkvällen.

Alla styrkemaskiner körs under en minut, konditonsenheterna pågår i fyra minuter. Sammanlagt kan tolv personer träna i Milon samtidigt.
Alla styrkemaskiner körs under en minut, konditonsenheterna pågår i fyra minuter. Sammanlagt kan tolv personer träna i Milon samtidigt.Foto: Natalia Johansson
Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons