Annons

Matilda tog Ölandsbron rakt in i regeringen

När kommunalrådet Matilda Wärenfalk nyligen var på Socialdemokraternas partikongress gjorde hon ett debattinlägg som ledde till att infrastrukturminister Thomas Eneroth (S) bad om ett möte angående Ölandsbron.
Öland • Publicerad 27 mars 2019
Efter ett inlägg under Socialdemokraternas partikongress fick kommunalråden Matilda Wärenfalk och Ilko Corkovic (S) ett samtal med infrastrukturministern Thomas Eneroth då de fick diskutera Ölandsbrons framtid.
Efter ett inlägg under Socialdemokraternas partikongress fick kommunalråden Matilda Wärenfalk och Ilko Corkovic (S) ett samtal med infrastrukturministern Thomas Eneroth då de fick diskutera Ölandsbrons framtid.Foto: Kerstin Eriksson

I lördagens allmänpolitiska debatt på partikongressen gjorde Matilda Wärenfalk ett inlägg som handlade om Öland och infrastrukturen i Kalmar län, om järnvägen och om Ölandsbron. Hon berörde hur det ser ut idag på bron, vilket kapacitet bron har och den omfattande trafiken.

– Thomas Eneroth hörde det och kom sedan och ville tala med mig och Ilko Corkovic (kommunalråd i Borgholm, red anm).

Annons

– Vi redogjorde för hur läget är idag och vad som krävs framöver. Den renovering som pågår idag skall ju enligt Trafikverket hålla i femtio år, men det tar lång tid att planera för något nytt. Vi måste börja nu.

Sedan tidigare har Liberalerna lyft frågan om en ny bro och Matilda påpekar att det är viktigt att det finns en samsyn och att alla hjälps åt.

– Ölandsbron är en fråga både för Öland som för regionen, det är också en nationell fråga, inte minst med den besökstrafik vi har hela sommarhalvåret. Därför är det värdefullt att Thomas Eneroth och regeringen har lyssnat till vad vi hade att säga.

Frågan om Ölandsbrons framtid kommer nu att tas vidare till Region Kalmar län och till Trafikverket som får utreda hur behovet ser ut framöver.

– Det handlar både om närtid och på längre sikt. Idag är det en tydlig kapacitetsbrist, problemet med på- och avfarter kan inte vänta, det måste åtgärdas i närtid.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons