Annons

Mässa ska locka tusentals besökare

Under de senaste åren har Borgholm utvecklats. Just nu pågår planeringen inför en stor fritidsmässa som ska öka besöksnäringen ännu mer.
Borgholm • Publicerad 6 februari 2019
Rolf Persson, Gia Thörnquist, Lisa Jonsson och Kenneth Sunesson från Borgholmsmässans projektteam ser fram emot allt som väntar.
Rolf Persson, Gia Thörnquist, Lisa Jonsson och Kenneth Sunesson från Borgholmsmässans projektteam ser fram emot allt som väntar.Foto: Maria Brynielsson

Under tre dagar, 23-25 maj, pågår Borgholmsmässan som är en inspirationsmässa för alla.

Här saknas innehåll

Besökarna får inspireras av bo, bygg, marin och fritid.

Annons

– Det kommer hända mycket i Borgholm under maj månad. Till Borgholmsmässan kommer bland annat Willy Björkman från Bygglov och han kommer bland annat bygga fågelholkar. Vi kommer bjuda in förskolor att vara med och det blir flera uppträdanden, säger Rolf Persson.

The Southbounds uppträder under Borgholmsmässan.
The Southbounds uppträder under Borgholmsmässan.Foto: Kenth Jönsson

The Southbounds och Herman Speleman spelar på torsdagen och under fredagen väntar mer musik.

– Då blir det bland annat musikunderhållning med Lasse Trofast och på mässans sista dag är det Borgholms kulturskola som uppträder, säger Rolf Persson.

Idén till att anordna en mässa med inriktning på boende, bygg, marin och fritid väcktes av Rolf Persson för tre-fyra år sedan. Nu är arrangörerna rejält sugna på att det ska dra igång.

– Ett 60-tal företagare är med som utställare och det är ett fristående projekt som görs med stöd av Framtid Borgholm, säger Kenneth Sunesson.

Tanken är att Borgholmsmässan ska återkomma årligen.

– Vi skulle gärna vilja ha med fler lokala företag. Tanken med mässan är att den ska öka besöksnäringen, säger Lisa Jonsson.

Nu hoppas arrangörerna att Borgholms gator kommer fyllas av glada människor under mässan.

– Det är en inspirationsmässa som ska ge countryfeeling och glädje för besökarna. Det är ett oerhört intresse och väldigt bra respons, så det är roligt, säger Gia Thörnquist.

Metartävling vid Tvättfatet i Bäckmans park är ett av inslagen. Mässan kommer äga rum i kärnan av Borgholm. På torget, Storgatan, Societetsparken, hamnområdet och i Kay Wieståls Park.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons