Annons

Många ville åka nerför backen

Pulka, däck, snowracer, stjärtlapp, snowboard och en rad andra ”åkdon” för att ta sig nerför backarna användes av snöåkarna i bland annat Resmo-backen i helgen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Resmo • Publicerad 1 februari 2021
Härligt vinterväder och fin utsikt i Resmo-backen, där det var mycket folk och full fart på åkandet.
Härligt vinterväder och fin utsikt i Resmo-backen, där det var mycket folk och full fart på åkandet.Foto: Carin Svensson

”De öländska alperna” lär visst Resmo-backen ibland ha kallats, enligt uppgifter Ölandsbladets reporter fått. Hur det än är med det så är det i alla fall en stor och välbesökt backe för pulkaåkning och annan framfart på snö.

När vi besökte backen invid Nunnedalen på lördagseftermiddagen var parkeringen i stort sett full och det var mycket folk på plats. Enligt en person som brukar besöka Resmo-backen var det rekordmånga besökare för platsen.

Annons

Vintervädret kunde inte ha varit bättre. I strålande solsken och några minusgrader färdades barn och vuxna nerför backarna med glada skratt och rosiga kinder, för att några minuter senare dra, knuffa eller bära upp sitt åkdon igen och sedan på nytt fara nerför backen.

Resmo-backen är hyfsat hög och lång och har också gupp på sina ställen, för dem som gillar att flyga lite extra.

Jessica Nilsson och Milia Åberg åkte däck. Det var första gången de besökte backen i Resmo.
Jessica Nilsson och Milia Åberg åkte däck. Det var första gången de besökte backen i Resmo.Foto: Carin Svensson
Foto: Carin Svensson

– Det är ju jättefint och bra här, och stort, säger Jessica Nilsson som tillsammans med familj och vänner besökte backen i Resmo för första gången.

Hon och dottern Milia Åberg såg ut att ha jättekul när de åkte däck hela vägen ner.

En som varit i backen förut var Wille Blomqvist. Han åkte snowboard och snowracer och tycker att det är en bra backe.

Lite vid sidan av pågick en annan typ av snöåkning, nämligen snökite vilket liknar kitesurfning men istället för en bräda på vatten användes nu en snowboard på snön. I båda fallen har åkarna skärmar som låter dem åka med vinden.

Runt omkring, längs backens utkanter, satt snöåkarna och intog fika eller grillade. Och efter energipåfyllning och lite paus var det full fart i backen igen.

Wille Blomqvist koncentrerar sig, det är inte helt lätt att stå på en snowboard.
Wille Blomqvist koncentrerar sig, det är inte helt lätt att stå på en snowboard.Foto: Carin Svensson
Ett antal kite-skärmar syntes mot den klarblå himlen, snökite istället för kitesurfning, och åkarna fick bra fart i vinden över alvarmarken.
Ett antal kite-skärmar syntes mot den klarblå himlen, snökite istället för kitesurfning, och åkarna fick bra fart i vinden över alvarmarken.Foto: Carin Svensson
Små som stora roade sig i snön.
Små som stora roade sig i snön.Foto: Carin Svensson
Nerför backen kan man komma på många sätt, pulka och snowracer är vanliga varianter.
Nerför backen kan man komma på många sätt, pulka och snowracer är vanliga varianter.Foto: Carin Svensson
”Det är ju jättefint och bra här, och stort.”
Jessica Nilsson, som besökte Resmo-backen för första gången.
Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons