Annons

Många lediga tider för vaccination

Det finns för närvarande gott om lediga vaccinationstider veckorna 15 och 16 vid de vaccinationscentraler som öppnar nästa vecka i Kalmar och Västervik.
Öland • Publicerad 6 april 2021
Det finns för närvarande gott om lediga vaccinationstider veckorna 15 och 16 vid de vaccinationscentraler som öppnar nästa vecka i Kalmar och Västervik.
Det finns för närvarande gott om lediga vaccinationstider veckorna 15 och 16 vid de vaccinationscentraler som öppnar nästa vecka i Kalmar och Västervik.Foto: South_agency

Just nu är det enbart de som är födda 1951 och tidigare som kan boka sig för en covid-19-vaccination, men senare den här veckan kommer också gruppen 1952-1956 erbjudas möjlighet att boka sig. De kommer de närmaste dagarna att få brev hem med information. Detta meddelar Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

– Vi är nu på väg att rejält utöka kapaciteten. Vi kommer att få in en större mängd vaccin till länet och med vaccinationscentralerna kommer betydligt fler att kunna vaccineras varje dag, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson, i ett pressmeddelande.

Annons

Vaccinationscentralerna är öppna för alla oavsett vilken kommun eller vilken hälsocentral en person är listad vid. Förutsättning är dock att man måste boka tid för vaccination via 1177.se. Den som tidigare drabbats av en så kraftig reaktion vid en vaccination eller allergisk reaktion att det behövts sjukhusvård uppmanas istället kontakta sin hälsocentral innan hen gör en bokning.

Vaccinationen är gratis, men den som uteblir från en bokad tid eller inte vill ta det vaccin som erbjuds kommer att få betala 200 kronor i en avgift för uteblivet vårdbesök.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons