Annons

Många krogar till salu på Öland

Totalt är sju restauranger till salu på Öland, alla ligger i Borgholms kommun.
Öland • Publicerad 14 mars 2018 • Uppdaterad 8 november 2019
Nyinvigningen av Haket 2015.
Nyinvigningen av Haket 2015.Foto: Alexander Jensen

Restaurang Haket

För två år sedan köptes gatuköket på Borgholms torg av Kapelludden. De ordnade en uppmärksammad nyinvigning där dåvarande landshövdingen Stefan Carlsson, kommunalrådet Ilko Corkovic (S), Kay Wiestål och ägaren Anders Jonsson talade. Men sedan i höstas är gatuköket till salu.

I försäljningsannonsen på Blocket.se uppges att fastigheten omfattar 278 kvadratmeter i form av tomträtt. All utrustning och inventarier ingår i köpet. Priset är 3 950 000 kronor.

För två år sedan öppnades Mormor Julias, sedan en tid tillbaka är den till salu.
För två år sedan öppnades Mormor Julias, sedan en tid tillbaka är den till salu.Foto: Alexander Jensen

Mormor Julias

Annons

Efter stor debatt öppnade Ann Olsson sin restaurang Mormor Julias för två år sedan längs Storgatan i Borgholm. Sedan en tid tillbaka är den till salu.

Restaurangen har cirka 35 platser inomhus och 35 platser utomhus. Den omsätter tre miljoner kronor och har 10 000 kronor i hyra. Det begärda priset är 1 550 000 kronor.

Kroppkaksboden letar nu nya ägare.
Kroppkaksboden letar nu nya ägare.Foto: Alexander Jensen

Kroppkaksboden/Café Ölänningen

Restaurangen och caféet, som ligger i centrala Borgholm har främst haft öppet under sommarsäsongen. Nu vill ägarna sälja affärsverksamheten där hyreskontraktet, konceptet, utrustning och inventarier ingår. I försäljningsannonsen uppger de att skälet är tidsbrist då de har verksamhet även på annan plats.

Lokalen är 36 kvadratmeter och har upp till 12 platser inomhus och 25 platser utomhus. I annonsen uppges inget pris.

Mikael Morell och Karin Billingsten ska sälja Morells Pub & Restaurang i Löttorp.
Mikael Morell och Karin Billingsten ska sälja Morells Pub & Restaurang i Löttorp.Foto: Alexander Jensen

Morells Pub & Restaurang

För drygt två år sedan meddelade Mikael Morell att han efter 33 år vid rodret ville sälja den anrika restaurangen i Löttorp. Ännu har de inte hittat någon lämplig köpare.

– Vi sitter inte i sjön men vi fick rådet att börja med försäljningen i god tid. Det är en lång procedur som kräver tid. Jag vill inte att det ska bli en sommarrestaurang eller en restaurang med gatuköks-mat, sa Mikael Morell till Ölandsbladet då.

Restaurangdelen har 120 platser, pubdelen 30 platser och uteservering med 90 platser. Fastigheten rymmer också kontorslokaler och på överdelen finns en lägenhet med fyra rum. I försäljningsannonsen uppges inget pris.

Förra året drev ägaren Frederick Rosenqwist själv restaurangen Marinan men i år söker han en krögare som vill driva den istället.
Förra året drev ägaren Frederick Rosenqwist själv restaurangen Marinan men i år söker han en krögare som vill driva den istället.Foto: Alexander Jensen

Byxelkroks Marina Sea Resort

Lägenhetshotellet intill Kalmarsund söker nu en ny krögare till restaurangen i Byxelkrok. Det finns en hel del krav, bland annat ska det erbjudas en bred meny, dagens lunch och på kvällstid ska det finnas en a la carte-meny. Önskvärt är också bufféer och musikunderhållning, men inte för sent på kvällen. Deras mål är att hitta någon som kan arbeta långsiktigt med sin satsning.

Det finns 100 platser inomhus och 200 stycken utomhus.

Restaurang Sjöstugan

Restaurangen som ligger intill Marinan i Byxelkrok är till salu. I försäljningsannonsen finns ingen mer information än det.

Böda Hamnkrog

Annons

Nu säljs Böda Hamnkrog med puben Kapten Blåskägg, uthyrningsstugor, boende med tre rum och ett insomnat rökeri i Böda Hamn, bara några meter från havet.

Hela fastigheten samt samtliga inventarier ingår i priset, som är satt till 4 500 000 kronor.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons