Annons

Många festliga idéer till 200-årsfirande

Nästa höst fyller Mörbylånga köping 200 år och redan nu pågår planeringen av vilka festligheter som skulle kunna erbjudas.
Mörbylånga • Publicerad 25 februari 2019
Eva Engström är en av de sju personerna som organiserar festen med Mörbylånga köping 200 år.
Eva Engström är en av de sju personerna som organiserar festen med Mörbylånga köping 200 år.Foto: Maria Wiell

Idé- och planeringsmötet som jubileumsgruppen anordnade för två veckor sedan blev en fullträff. Ett flertal intressanta idéer presenterades under den kvällen.

– Ja det var massor med förslag som vi skulle kunna göra, säger Eva Engström som är en av de sju personer i jubileumsgruppen som planerar för festligheten.

Annons

Hon berättar att det även finns en konst- och hantverksgrupp som bland annat ser över vilka olika utställare det finns.

Som en inledning till firandet föreslogs en ljusshow och fackeltåg. Därefter haglade idéerna med allt från tårtkalas, musikfestivaler, historiskt guidade turer, idrottsevenemang, stadslopp på cykel och kyrkogårdsvandring.

– Vi ska sätta oss ner och se om olika föreningar är villiga att genomföra några av de här förslagen. Sedan måste vi även räkna på siffror och budget.

Med bidrag från Mörbylånga kommun, Sparbanksstiftelsen, sponsorer och företagare är tanken att firandet ska pågå under hela året. Den 13 oktober 2020 är födelsedagen och där planeras det för något extra.

Men det är inte bara köping som firar jämna siffror, även Världsarvet fyller jämnt med sina 20 år.

– Det är dubbelfirande, det kanske kan bli en del gemensamma aktiviteter, säger Eva Engström och välkomnar fler föreningar och privatpersoner att höra av sig.

– Det blir roligare ju fler som är med.

Tips och idéer kan mejlas till: morbylanga200ar@morbylanga.se

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons