1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Brott: Man rånad - hotades med kniv

En ung man ska ha blivit rånad och hotad med kniv i centrala Borgholm på söndagskvällen.
– Polisen är givetvis intresserad av om någon gjort någon form av iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen, säger områdespolis Thomas Lönnqvist.
Polisen utreder ett rån i Borgholm.
Foto: Arkiv

Brottsoffret, en man i 20-årsåldern och hemmahörande på Öland, ringde själv polisen vid 22.20 på söndagen. Han berättade för polisen att han blivit utsatt för ett rån på Markgatan i centrala Borgholm.

Två maskerade gärningsmän ska ha hotat honom och tvingat ifrån honom en mobiltelefon och ett par hörlurar. En av gärningsmännen ska även ha varit beväpnad med någon form av kniv.

Mannen tog sig hem till en kompis som bor i närheten och kontaktade polisen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Vi har haft en patrull på plats som har genomfört förhör med målsägande. Vi får fortsätta under dagen här och se om det finns några vittnen eller liknade, säger P-O Jansson, inre befäl vid polisen i Kalmar på måndagsmorgonen.

Den unge mannen har inte fått några fysiska skador vid rånet.

– Polisen är givetvis intresserad av om någon gjort någon form av iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen. I så fall kan man ringa 114 14 eller komma in till oss på stationen i Borgholm, säger områdespolis Thomas Lönnqvist och preciserar brottsplatsen.

– Enligt målsägaren ska det ha skett bakom ICA.

Beskrivning på rånarna?

– Två helt maskerade yngre personer, de var inte vuxna.

Brottet ska ha skett strax innan 22.00 på kvällen. Polisen har i nuläget ingen gripen eller misstänkt.