GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mäklaren – ”Det är en fullständigt unik fastighet och ett unikt läge”

– En del kan säkert tycka att en halv miljon kronor är mycket pengar, andra kan vara beredda att betala tio miljoner för att det är så unikt, säger Håkan Hellström.
Platsen finns några hundra meter från de två populära turistmålen och är helt isolerad.
Platsen finns några hundra meter från de två populära turistmålen och är helt isolerad.
Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Vid Ölands norra spets, mellan Långe Erik och Trollskogen, ligger ön Lilla Grundet. Platsen finns några hundra meter från de två populära turistmålen och är helt isolerad, vilket Barometern var först att rapportera. Här finns varken el eller rinnande vatten. Håkan Hellström är mäklare på Svensk Fastighetsförmedling. Han har jobbat som mäklare i 30 år.

– Det här är en av de svåraste prisbedömningarna jag varit med om.

Vad är det som är så unikt med fastigheten?

– Läget, läget, läget! Atmosfären är oslagbar. Det är en fullständigt unik fastighet med ett unikt läge som är lika fascinerande med vad den bjuder på i oktober som i maj respektive juli/augusti.

Håkan säger att det är en plats att komma nära både sig själv, sin partner och naturen.

Den som köper huset får även lite vatten och en del av ön i köpet.

"Intresset har varit enormt"

Hur gammalt är huset?

– Det vet vi inte exakt, det var från början en gammal sjöbod som under 1940 och 1950-talet gjordes i ordning till att tjänstgöra som bostad för en man som därmed bosatte sig på ön.

Ön ”Lilla grundet” tillhör en av stamfastigheterna i Mellby. Fastigheten och huset som nu är ute till försäljning styckades av 2001. Då köpte nuvarande ägarna den.

– Intresset har varit enormt.

Nu är det ett äldre par som bor där.

– Med ålderns rätt har de nu fattat det stora och svåra beslutet att lämna över denna klenod till några andra som skall älska och vårda både huset och ön. Självklart är det ett stort och svårt beslut.

Hellström berättar att ön är ett fågelskyddsområde som kräver respekt. Men säger samtidigt är det en av de saker som verkligen tillför platsen en extra dimission när det gäller upplevelser.

Har du någon aning om vad försäljningspriset kommer hamna på?

– Det är nästan omöjligt att förutspå, men sannolikt från 3 miljoner upp till 5-10 miljoner beroende på vilka intressenter som finns i marknaden.

Visningar ska hållas först till sommaren. Håkan Hellström tror inte att det blir någon affär innan dess. Paret som nu äger bostaden är ännu inte helt redo att släppa taget.

– Den här platsen är så kär för dem att de vill uppleva en sista vår där ute. Det är värt mer än pengar, säger Håkan Hellström.

Läs mer